Новини
17 Травня 2019
1 325

Шляхом Glovo: Компанія з доставки продуктів Deliveroo залучила $575 млн

 Загальна сума інвестицій в компанію досягла $1,53 млрд

Фото: Deliveroo

Сервіс доставки продуктів Deliveroo залучив $575 млн від пулу інвесторів на чолі з Amazon. Участь в раунді дозволяє Amazon розраховувати на вдале придбання стартапа в майбутньому, повідомляє Bloomberg.

Після цього раунду фінансування, який повинен завершитися в найближчі місяці, загальна сума інвестицій в компанію зі штаб-квартирою в Лондоні досягне $1,53 млрд.

Як пише видання, в яку суму стартап був оцінений в цьому раунді, Deliveroo не уточнює. Однак під час попереднього раунду в вересні 2017 р., коли він залучив $482 млн, оцінка на той час становила $2 млрд.

Залучений капітал Deliveroo використає для збільшення IT-команди в Лондоні, розширення своєї мережі в світі та розвиток проекту “хмарних” кухонь Deliveroo Editions, де їжу готують виключно для доставки клієнтам.

Deliveroo заснований в 2013 р. колишнім інвестбанкіром Morgan Stanley Уіллом Шу та інженером-програмістом Грегом Орловськи. Зараз сервіс працює в 500 містах і в 14 країнах по всьому світу. У Deliveroo налічується 60 тис. кур’єрів, які доставляють їжу з 80 тис. ресторанів додому й в офіси.

За даними Bloomberg, з Deliveroo конкурують кілька інших європейських сервісів доставки, в тому числі Delivery Hero в Берліні і Takeaway.com в Амстердамі. У США є Postmates, Grubhub і DoorDash, які теж приваблюють великі інвестиції.

Конкуренцію складають й інші стартапи з доставки. Так, Uber запустив UberEats, а у Amazon є сервіс Amazon Restaurants, також активно розвивається іспанський сервіс Glovo.

Участь в інвестраунді, як зазначає видання, дозволяє Amazon розраховувати на вдале придбання компанії в майбутньому.

“На нас справив велике враження підхід Deliveroo і його прагнення надати клієнтам вибір з зростаючого числа відмінних ресторанів поряд з зручними варіантами доставки”, – прокоментував менеджер Amazon по Великобританії Дуг Гурр.

Зазначимо також, нещодавно Glovo закрив черговий раунд фінансування на €150 млн, запустивши перед цим свій перший продуктовий міні-маркет “SuperGlovo” у Мадриді, і теж збирається розвивати мережу “хмарних” кухонь.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram