Думки
29 Вересня 2020
5 116

Шлях до успіху: Поради відомих бізнесменів

Принципи, якими керується у своїй роботі Білл Гейтс, Говард Шульц та інші

Їх імена стали символом успіху, а слова — путівником для тисячі підприємців. У чому ж їх секрет? Кілька простих порад від корифеїв бізнесу, які допомагають змінити себе, своє ставлення до світу та досягти бажаної мети.

Мрійте

Мрії дають змогу зрозуміти, чого саме ви хочете. Тільки мріючи, ви правильно розставите пріоритети та зможете сформулювати свою мету на довгий термін.

Є й інша корисна сторона мрії — сам процес. Він приносить задоволення, стихає голос внутрішнього критика. А головне — ви не ставити палиці в колеса своїй уяві та не обмежуєте політ фантазії. Засновник кавової імперії Starbucks — Говард Шульц, вважає, що “мріючи про щось мале, ви ніколи не досягнете успіху у великому. Кому потрібна мрія, до якої можна дотягнутися рукою?”. Мрійте масштабно.

Ставте високі цілі. Потрібно зосереджуватися не на кількості грошей, а робити те, чим можна пишатися — головний принцип мільярдера та найбільшого філантропа Чака Фіні.

Плануйте

Планувати важливо. Так ви ясно будете бачити свою мету та зможете розробити конкретні кроки до її досягнення. Також план допоможе вам вірно розподілити час, не витрачаючи його даремно.

У плануванні важливий і сам процес. Він дозволить набагато глибше поринути у ситуацію та уявити собі повну картину. Ось чому генерал армії та 34-й президент США Дуайт Ейзенхауер любив говорити: “Плани — ніщо. Планування — все”.

Фокусуйтеся

Шведський підприємець Бертіль Халт — засновник компанії EF English First, яка допомагає мільйонам людей по всьому світу вивчити англійську мову на питання про секрет свого успіху відповів: “Залишайся у фокусі”, будьте зосереджені. Що б не відбувалося навколо, не звертайте зі шляху до мети, будьте уважні та зібрані, щоб досягти результату. Концентруйтеся на головному і пам’ятайте, заради чого все затівалося.

Відключайтеся

Джон Рокфеллер, найбагатша людина усіх часів, одного разу сказав: “Хто весь день працює, тому ніколи заробляти гроші”. Якщо щодня працювати не піднімаючи голови, то просто не буде можливості поглянути вперед і побачити світ таким, яким він є. А без свіжого та тверезого погляду не може бути успіху ні в роботі, ні в бізнесі.

Білл Гейтс, засновник корпорації Microsoft, вважає, що бізнес — це гра, в якій максимум азарту поєднується з мінімумом правил. І не варто перетворювати гру в рутину. Вмійте відключатися, щоб постійно генерувати нові ідеї.

Будьте вибагливі у спілкуванні

Браян Трейсі — визнаний у всьому світі фахівець з розвитку людського потенціалу, радить: “За всяку ціну уникайте спілкування з негативно налаштованими людьми. Вони — головні руйнівники впевненості у собі та вашої самооцінки”.

Більше спілкуйтеся з тими, у кого можна чогось навчитися, хто дає вам енергію та з оптимізмом дивиться у майбутнє. Відмовтеся від невдалих стосунків та старих знайомих, які тягнуть вас назад, у минуле. Зосередьте увагу на сьогоденні й на тому, чого хочете досягти завтра.

Будьте відповідальними

“Бідність виникає, якщо ухилятися від відповідальності. Не вигадуй собі виправдання, чому саме зараз ти не можеш почати йти до своєї мети. Менше працюй на когось”, — так вважає перший в історії людства доларовий мільярдер Джон Девісон Рокфеллер.

Не бійтеся невдач

Соічіро Хонда — японський інженер та підприємець, засновник компанії Honda, яка займається випуском автомобілів та є найбільшим у світі виробником мотоциклів, вважає, що успіх може бути досягнутий тільки через повторювані невдачі та самоаналіз: “Фактично успіх — це тільки один відсоток вашої роботи, а інші дев’яносто дев’ять відсотків — це невдачі”.

Ілон Маск, власник Tesla, вважає, що невдача — це також результат. Якщо ти не помиляєшся, ти недостатньо інноваційний.

Розвивайтеся та навчайтеся

Тоні Робінс, американський письменник, підприємець, філантроп, лайф-тренер, засновник декількох компаній, які приносять йому близько $5 млрд на рік, вважає, що секрет успіху у постійному розвитку. Потрібно наповнювати свій розум чимось надзвичайним, щоб стати таким. “Якщо ви не зростаєте — ви помираєте. Ви маєте постійно годувати свій розум, тіло та душу!”

Будьте порядними

Річард Бренсон,  англійський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, що налічує понад 360 компаній, вважає, що ключ до успіху у бізнесі — порядність. “Не шахраюйте, але прагніть до перемоги. Моральність — зовсім не порожній звук у бізнесі. В ній весь сенс. У бізнесі, як і в житті, важливо робити добро”.

Формуйте сильну команду

Ендрю Карнегі, засновник сталеливарної промисловості зазначає, що “командна робота — це здатність рухатися разом до єдиного бачення. Це те паливо, яке дозволяє звичайним людям досягати незвичайних результатів”.

“Командна робота настільки важлива, що практично неможливо досягти висот ваших здібностей або заробити бажаних грошей, не досягнувши успіху в команді”, — ділиться досвідом світовий експерт у галузі психології успіху Браян Трейсі.

Отже, щоб досягти успіху потрібно вміти ясно бачити свою мету, формулювати шлях до її досягнення та не зважати на думку скептично налаштованого оточення. Потрібно бути дисциплінованим, відповідальним та мати жагу до розвитку. Важливо робити те, що приносить користь оточенню та об’єднувати талановитих людей.

Джерело: відкриті дані

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram