Новини
7 Жовтня 2020
1 474

Шкіра з грибів: Adidas почав співпрацювати зі стартапом, який виробляє веганський матеріал

Щоб отримати такий матеріал, Bolt протягом 10 днів вирощує грибницю на подушці з тирси

Стартап Bolt Threads виробляє веганський матеріал Mylo, схожий на шкіру, з особливого виду волокна, зробленого з міцелію. Так називають вегетативне тіло грибів, що складається з тонких розгалужених ниток. Бренди Adidas і Lululemon оголосили про співпрацю з цим стартапом, пише The New York Times

Перші товари з “грибної шкіри” Mylo надійдуть у продаж у 2021 р. Спортивні бренди Adidas і Lululemon, а також люксові Kering і Stella McCartney об’єдналися в консорціум, щоб співпрацювати й інвестувати у Bolt.

“Ми повинні були переконати конкурентів, що мова йде про спільне вирішення більш серйозного завдання, з яким вони не зможуть впоратися самотужки”, — зазначив генеральний директор Bolt Ден Відмайер.

Індустрія моди залишається однією з найбільш забруднюючих галузей у світі. Вирощуючи матеріал з міцелію, Bolt сподівається частково компенсувати цей вплив на навколишнє середовище.

На фото: процес вирощування штучної шкіри

“По правді кажучи, ця індустрія залишається екологічною бомбою уповільненої дії та повна застарілих технологій”, — додав Відмайер.

Щоб отримати повністю веганський матеріал, Bolt протягом 10 днів вирощує грибницю (коріння грибів) на подушці з тирси.

Отриману сітку міцелію можна фарбувати й обробляти як натуральну шкіру. За словами компанії, цей процес значно швидше та екологічніше, ніж вирощування великої рогатої худоби.

“Mylo виходить м’яким і теплим і справді здається природним як шкіра”, — розповів віце-президент Bolt з розробки продуктів Джеймі Бейнбрідж.

Нагадаємо, американський стартап Cloud Paper виробляє туалетний папір з бамбука. Нещодавно компанія залучила в раунді фінансування серії A $3 млн від венчурного фонду Greycroft Partners, а також Марка Кьюбана, Ештона Кучера, Роберта Дауні-молодшого й інших відомих підприємців та акторів.

Як відомо, виробник одягу та взуття Timberland планує до 2030 р. почне активно працювати на захист екології. Бренд прагне до замкнутого циклу виробництва, а також співпраці з фермерами, що практикують регенеративне сільське господарство.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram