Новини
7 Травня 2021
943

Що купують: Українці змінили свої уподобання щодо смартфонів

Найпопулярнішим став китайський Xiaomi

Смартфони китайських технологічних компаній Xiaomi та Transsion, а також південнокорейської компанії Samsung стали найпопулярнішими в Україні за підсумками першого кварталу цього року, повідомляє УНІАН з посиланням на дослідження міжнародної аналітичної компанії Canalys.

Зокрема, частка Xiaomi в загальному обсязі продажів у першому кварталі становить 43% (продажі телефонів в річному вираженні зросли на 26%); частка Samsung — 27% (продажі зросли на 49%), частка Transsion (бренди Tecno, itel, Infinix) становить 7% (продажі зросли в 10 разів).

Четверте місце з часткою 5% посідає китайська компанія Oppo. Зазначається, що продажі телефонів цієї компанії в першому кварталі зросли майже втричі.

П’яте місце посідає китайська компанія Huawei з часткою 3%. Продажі телефонів цієї компанії скоротилися на 86%.

Компанія Canalys не надала інформації щодо фізичної кількості смартфонів, які були продані в Україні в першому кварталі цього року.

За підсумками четвертого кварталу 2020 року найбільш популярними в Україні стали смартфони компаній Xiaomi, Huawei та Samsung.

Згідно з дослідженням міжнародної аналітичної компанії Strategy Analytics, світові поставки смартфонів у першому кварталі 2021 року, проти першого кварталу 2020 року, зросли на 24% — до 340 млн штук з 275 млн.

Довідково. Canalys — міжнародна аналітична компанія, що спеціалізується на дослідження ринку технологій. Штаб-квартира компанії знаходиться в США. Canalys має представництва у Великій Британії, Китаї, Індії та Сінгапурі.

Як відомо, компанія Samsung Electronics обійшла Apple та повернула статус найбільшого світового виробника смартфонів. На її частку у першому кварталі 2021 року припала п’ята частина загальних світових продажів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram