Новини
25 Вересня 2019
869

Ще більше акцій: Alibaba заволодів 33%-ою часткою в Ant Financial

Угоду щодо розподілу прибутку між компаніями вже припинено

Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd завершив угоду, оголошену понад півтора року тому, щодо придбання 33%-ої частки компанії Ant Financial (Ant Small and Micro Financial Services Group), про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що наразі угоду щодо розподілу прибутку припинено й Ant Financial перестане виплачувати Alibaba 37,5% прибутку до оподаткування.

“При цьому Alibaba розраховує, що завдяки угоді виторг компанії збільшиться приблизно на 33% у фінансовому році, що закінчується у березні 2020 року”, – йдеться у повідомленні.

Ant Financial, якій належить сервіс Alipay, – одна з найбільших платіжних онлайн-платформ Китаю, що наразі обслуговує 1,2 млрд користувачів по всьому світу, була виділена з Alibaba у 2011 році.

За підсумками останнього раунду фінансування у червні 2018 року компанія залучила $14 млрд у китайських й іноземних інвесторів. ЇЇ було оцінено у понад $150 млрд.

Як пише Fixygen, на думку експертів, зміна структури взаємодії компаній відкриває дорогу для давно очікуваного інвесторами IPO Ant Financial.

Нагадаємо, що в кінці серпня Alibaba Group вирішила перенести свій вихід на біржу Гонконгу, де у ході розміщення акцій, планувала залучити до $15 млрд. Причина такого рішення – політична та фінансова нестабільність у Гонконзі.

А на початку вересня засновник і глава китайської компанії Alibaba Джек Ма офіційно пішов у відставку з поста голови ради директорів. Замість нього очолюватиме компанію гендиректор Деніел Чжан.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram