Новини
8 Березня 2022
336

Shell заявила про намір відмовитися від російської нафти та газу

Компанія також негайно починає закривати свої сервісні підприємства в Росії

Британська нафтогазова компанія Shell вирішила відмовитися від російської нафти та газу. Про це вона повідомила у вівторок, 8 березня, після того, як минулого тижня її розкритикували за придбання партії російської нафти Urals.

“Наше рішення придбати партію російської сирої нафти для переробки на бензин і дизпаливо – всупереч тому, що ми думали про безпеку постачання, — було неправильним, і ми шкодуємо про це”, — заявив генеральний директор Shell plc Бен Ван Берден.

Компанія заявила, що має намір поетапно відмовитися від усіх російських вуглеводнів, зокрема сиру нафту, нафтопродукти, газ та скраплений природний газ (ЗПГ).

Першим негайним кроком стане відмова від спотових закупівель російської нафти. Термінові нафтові контракти не будуть продовжуватись.

Пошук альтернативних джерел заміни російської нафти відбуватиметься у тісній координації з урядами. На це може піти час та призведе до зниження виробництва на деяких нафтопереробних заводах компанії, попередила Shell.

Компанія також негайно починає закривати свої сервісні підприємства в Росії, а також операції з авіаційним паливом та паливно-мастильними матеріалами.

Відмова від трубопровідного газу та ЗПГ буде складнішим викликом. Його реалізація вимагатиме узгоджених дій з боку урядів, постачальників енергії та споживачів.

“Ці соціальні виклики підкреслюють дилему між тиском на російський уряд через його звірство в Україні та забезпечення стабільних та безпечних постачань енергоресурсів до Європи”, — заявив Ван Берден.

Як писали раніше Investory News, Росія може закрити свій магістральний газопровід до Німеччини, якщо західні країни заборонять російську нафту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram