Новини
20 Грудня 2019
793

Shell оцінює витрати в $2,3 мільярда через уповільнення попиту на нафту й газ

Акції компанії знизилися на 0,7%

Фото: Андрій Рудаков/Bloomberg

Нафтогазова компанія Royal Dutch Shell повідомила в п’ятницю, що прогнозує витрати від знецінення активів в розмірі до $2,3 мільярда в останній чверті 2019 р. і чекає нижчих квартальних продажів на фоні сповільнення зростання попиту на нафту й газ, повідомляє Reuters.

Компанія повідомляла в жовтні, що напруженість в торгових відносинах США і Китаю, найбільших споживачів енергоресурсів у світі, може знизити попит на них і негативно відбитися на результатах компанії.

У четвертому кварталі Shell чекає видобуток нафти на рівні 6,5-7 млн нафтового еквівалента на добу в порівнянні з попереднім прогнозом в 6,65-7,05 млн.

Компанія, чиї результати в третьому кварталі перевершили очікування на фоні сильних продажів нафти й газу, попередила, що підвищення податків призведе до зниження прибутку приблизно на $500-$600 млн у четвертому кварталі.

Очікується, що витрати від знецінення активів після сплати податків за квартал складуть від $1,7 до $2,3 млрд.

Shell також повідомила про додаткове списання коштів у розмірі $100-$200 млн, у той час як капітальні витрати будуть перебувати в нижній частині прогнозного діапазону $24-$29 млрд.

На даний час акції компанії знизилися на 0,7%.

Як писали раніше Investory News, ціна бареля марки Brent вперше з 23 вересня піднялася вище $65 на фоні інформації щодо майбутнього укладення торговельної угоди між США і КНР.

Нагадаємо, американська нафтогазова компанія Chevron заявила, що розраховує скоротити вартість своїх активів в цьому кварталі на $10 млрд — $11 млрд. Компанія також розглядає можливість продажу деяких проектів з видобутку природного газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram