Новини
16 Травня 2023
348

Шахраї вкрали понад $15 мільйонів у різних криптовалютах

Хакери використовували для цього фейковий сайт криптобіржі HitBTC

Шахраї спустошили криптогаманці користувачів більш ніж на $15 млн через фішингові посилання на підробленому сайті криптобіржі HitBTC, пише РБК з посиланням на блокчейн-аналітика компанії SlowMist. Згідно з його даними, шахраї викрали біткоїни, Ethereum і USDT через фейковий вебсайт, який зовні схожий на оригінальний портал HitBTC.

Аналітик виявив чотири криптовалютні адреси шахраїв і три способи, якими користувалися аферисти, щоб отримати доступ до рахунків користувачів. За першого варіанту на підробленій сторінці з’являється запит на перевірку підключення гаманця. Після натискання на кнопку підтвердження, хакери могли отримати доступ до токенів USDT.

Другий спосіб передбачає перехід сторінку для внесення коштів. Але замість адреси депозиту користувача в рядку введені дані хакерів: шахраї розраховують на те, що ніхто не перевірятиме ще раз інформацію в стандартних полях.

У третьому випадку зловмисники розраховують на неуважність користувачів. На фейковій сторінці автоматично вискакувала бічна панель для підпису операції з повністю заповненими рядками. Коли власник активів натискав на кнопку для підтвердження операції, хакери отримували доступ до гаманця та токенів.

Це не перший випадок шахрайства у великому розмірі у криптоіндустрії. У липні 2022 року зловмисники вкрали понад $42 млн у криптоінвесторів через фейкові програми. Аферисти використовували фішингові сайти та фейкові програми для інвестицій.

Нагадаємо, ШІ допоміг шахраям вкрасти понад $2,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram