Новини
28 Грудня 2020
774

Шатдауну не буде: Трамп підписав бюджет на 2021 рік

До основного документа все ж увійшов скандальний пакет допомоги на суму майже $900 мільярдів

Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп підписав бюджет країни на 2021 фінансовий рік (розпочався 1 жовтня) обсягом $2,3 трлн, що дозволило уникнути шатдауну, про це з посиланням на численні джерела повідомили провідні американські ЗМІ, зокрема CNN, Fox News та інші.

Підписання законопроєкту у Twitter підтвердив і представник Білого дому Джадд Дір. “Президент Дональд Трамп підписав законопроєкт про бюджет на фінансовий рік (закінчується 30 вересня 2021 року), що передбачає надзвичайне реагування на коронавірус і надання надзвичайної допомоги”, — написав він.

Підписаний документ включає пакет заходів з підтримки економіки в умовах пандемії на суму $900 млрд. Дір нагадав, що Трамп після затвердження законопроєкту обома палатами Конгресу зажадав збільшити виплати американцям і малому бізнесу, але підписав цей пакет, “щоб відновити допомогу з безробіття, припинити виселення, надати допомогу під час оренди житла, (…) додати значно більше грошей на поширення вакцин і багато іншого”.

При цьому представник Білого дому підкреслив, що Трамп домагатиметься збільшення виплат американцям з $600 (які президент назвав “безглуздо низькими”) передбачених пакетом допомоги, до $2 тис. З цього питання у понеділок проголосує Палата представників США.

Також американським законодавцям належить розглянути питання про виключення з пакета заходів допомоги, які Трамп вважає невиправданими.

До речі, для того, щоб уникнути шатдауну через затримку з бюджетом, Трамп змушений був декілька разів підписувати укази про продовження фінансування уряду.

Раніше Investory News писали, що Дональд Трамп спочатку не підтримав прийнятий Конгресом законопроєкт, який передбачає $2,3 трлн допомоги держекономіці, бізнесу та громадянам США.

Нагадаємо, наприкінці серпня Трамп підписав указ, який частково повертає додаткові виплати до допомоги з безробіття для десятків мільйонів американців, які втратили роботу через пандемію коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram