Новини
26 Травня 2021
786

Сервіс таксі Lyft відкриває дослідний центр у Києві

Про запуск самого сервісу в Україні поки не йдеться

Американський сервіс виклику таксі Lyft відкриває центр досліджень і розробки в Києві, що розширить їх технічне ком’юніті в Східній Європі, разом з Lyft Мінськ і Lyft Мюнхен, повідомляє DOU.

“Протягом багатьох десятиліть Україна плекає культуру науки, технологій та інженерної освіти. І завдяки великій базі висококваліфікованих фахівців у галузі технологій та високорозвиненому ІТ-сектору, Україна, та Київ зокрема, є ідеальним місцем для Lyft Engineering”, — зазначають у компанії.

Зазначається, що про запуск самого сервісу Lyft в Україні поки не йдеться. Робота київського офісу буде зосереджена на картографуванні.

Перед українською командою стоятимуть наступні задачі:

• збір та обслуговування найбільш актуальних і точних картографічних даних;

• розробка алгоритмів, моделей та послуг платформ для забезпечення бази для поточних і майбутніх пропозицій Lyft.

Наразі в Lyft Київ працює вже понад 20 співробітників. Проте компанія сподівається, що зовсім скоро кількість співробітників сягне близько 100 людей.

Як писали раніше Investory News, каліфорнійські виборці схвалили поправки в закон AB5, який прирівнює працівників агрегаторів таксі та доставок до штатних співробітників. Згідно з новими правилами, Uber, Lyft, DoorDash й інші подібні сервіси звільняються від виконання AB5 — водії можуть залишатися підрядниками.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram