Новини
15 Жовтня 2020
1 186

Сергій Тігіпко переведе робочі активи з “Промінвестбанк” до “ТАСкомбанку”

Наразі Національний банк України розглядає заявку бізнесмена щодо купівлі ПІБу

Сергій Тігіпко, який через свою компанію Luregio Limited подав до Національного банку України (НБУ) документи для узгодження покупки Промінвестбанку (ПІБ), планує вивести ПІБ з ринку і перевести робочі активи в ТАСкомбанк, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми звернулися в НБУ, щоб купити ще один банк — ПІБ. Якщо буде рішення НБУ, ми відразу звернемося та будемо робити все для того, щоб дістати ліцензію ПІБу та інтегрувати те, що залишиться з робочих активів, у першу чергу в ТАСкомбанк, інше залишимо на фінансові компанії”, — зазначив Тігіпко.

Він додав, що розраховує на досить швидке виведення банку з ринку.

“У нас є хороший досвід, багато банків купували, багато продавали, тому сподіваємося, що тут ми зможемо досить швидко банк вивести з ринку і наростити свої активи”, — розповів Сергій Тігіпко.

Як відомо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив придбання ПІБу компанією Luregio Limited через покупку ТОВ “Фінансова компанія “Фортіфай”. За відповідне рішення комітет проголосував на засіданні 8 жовтня поточного року.

АМКУ уточнював, в обох випадках мова йде про придбання, які забезпечать понад 50% голосів у вищому органі управління.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) отримав від кіпрської компанії Luregio Limited, кінцевим бенефіціаром якої виступає бізнесмен Сергій Тігіпко, пакет документів для узгодження покупки “Промінвестбанку”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram