Соцмережі
7 Червня 2019
852

Сергій Савчук: Запуск “зелених бондів” в Україні

Бар’єри, особливості та механізми запровадження ринку “зелених бондів”

Держенергоефективності разом з міжнародними фінансовими організаціями обговорили запровадження ринку «зелених бондів» в Україні!

Під час Першого засідання Міжвідомчої робочої групи, ініційованого Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, та за підтримки проекту Giz Office, з European Investment Bank та Climate Bonds Initiative сфокосували увагу на нормативно-правовому врегулюванні запуску «зелених бондів» в Україні.

На засіданні ми представили проект розпорядження КМУ щодо схвалення Концепції запровадження ринку зелених облігацій в Україні та затвердження плану заходів стосовно її реалізації, розробленого Держенергоефективності, відповідно до Плану заходів з реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року.

Наголосив, що наразі закордонні інвестори хочуть бути впевнені в чесних правилах гри на ринку зелених облігацій, тому Концепція і План дій України із запровадження відповідного ринку містить кращі світові практики і стандарти.

Голова Постійного представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік С. де Заґон зауважив, що Європейський інвестиційний банк зацікавлений у купівлі перших українських зелених облігацій, якщо вони відповідатимуть міжнародним стандартам.

Також до експертного обговорення, окрім представників органів виконавчої влади, банківських установ, підприємств та неурядових організацій, долучилися такі міжнародні організації та проекти міжнародної технічної допомоги, як IFC – International Finance Corporation, OECD, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, UNIDO – United Nations Industrial Development Organization, USAID Ukraine – USAID Україна та Giz Office.

Під час дискусій увагу було зосереджено на:

  • бар’єрах, що заважають розвитку відповідного ринку в Україні;
  • особливостях імплементації принципів зелених облігацій та вироблення власних національних правил і стандартів для ринку;
  • механізмах покращення інвестиційної привабливості зелених облігацій та стимулювання розвитку відповідного ринку.

Сьогодні важливими є думки усіх партнерів, ключових гравців на ринку цінних паперів. Домовилися спільно працювати.

Впевнений, що завдяки об’єднаним зусиллям ми зможемо запустити вітчизняний ринок зелених облігацій, який буде інвестиціно-привабливий та користуватиметься попитом.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram