Новини
1 Жовтня 2020
744

Серед країн СНД Україна займає провідні позиції за показниками банківської системи

Це обумовлено низьким співвідношенням кредитів до депозитів і зниженням зовнішнього боргу банківського сектора

Показники фінансування і ліквідності банківської системи України краще, ніж в інших країнах СНД, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника директора напрямку “Фінансові інститути” міжнародного рейтингового агентства S & P Global Ratings Аннет Есс.

“Україна має сильніші показники фінансування та ліквідності, ніж інші країни”, — зазначається в її презентації, продемонстрованої в ході онлайн-вебінару.

За словами Аннет Есс, провідні позиції України за показниками банківської системи обумовлені низьким співвідношенням кредитів до депозитів, зниженням зовнішнього боргу банківського сектора, стабільністю вкладів в умовах поточної кризи й поступовим зниженням доларизації депозитів.

При цьому вона зазначила, що чистий зовнішній борг банківського сектора України має негативний показник.

Нагадаємо, Національний банк України врегулював ряд питань, пов’язаних з порядком відкриття і закриття рахунків клієнтів банків, а також залученням банками вкладів (депозитів) на рахунки вкладників.

Як відомо, у вересні поточного року відбувся продаж активів шести неплатоспроможних банків, які перебувають в управлінні Фонду, на загальну суму 79,74 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram