Новини
21 Липня 2022
432

Сенатори запропонували визнати дії росії геноцидом

Документ було внесено на розгляд Сенату після виступу у Конгресі першої леді України

Двопартійна група американських сенаторів внесла проєкт резолюції щодо визнання дій росії в Україні, зокрема насильницькі депортації до росії та цілеспрямоване вбивство українського громадянського населення, геноцидом народу України, повідомляє Голос Америки.

Сенатори внесли документ невдовзі після емоційного виступу у Конгресі першої леді України Олени Зеленської.

Співавторами резолюції, зокрема, стали республіканські сенатори Джим Ріш та Ліндсі Грем та їхні колеги-демократи Джин Шахін та Бен Кардін.

“Немає жодних сумнівів у тому, що дії росії в Україні є геноцидом, — заявив Ріш. — Якби ви пройшли вулицями Києва, Ірпеня та Гостомеля, як це зробив я минулого місяця, і вислухали розповіді про те, що робили російські солдати, то ви зрозуміли б, що це геноцид. Міжнародна спільнота документує численні російські зловживання, які є воєнними злочинами по всій Україні. Настав час, коли США та світ мають визнати їх такими”.

“Протягом п’яти місяців світ бачить жорстоку, невиправдану і безглузду війну проти України, яку розв’язав російський диктатор, — заявив Кардін. — росія намагається знищити не лише людей та будівлі в Україні, вони також намагаються прибрати українську мову, українську історію та українську культуру. Це геноцид. Світ має визнати цей факт, і винні мають бути притягнуті до відповідальності”.

Нагадаємо, що з початку війни ЄС заморозив €14 млрд активів рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram