Новини
16 Грудня 2022
347

Сенат США заборонив TikTok на всіх пристроях держслужбовців

Законопроєкт забороняє усі соцмережі пов’язані з тоталітарними країнами

Законопроєкт про заборону TikTok на урядових пристроях, представлений сенатором-республіканцем від штату Міссурі Джошем Хоулі, був затверджений Сенатом США одноголосно, повідомляє Engadget.

Схвалення закону підкреслює стурбованість влади тим, що материнська компанія програми ByteDance, що базується в Китаї, може ділитися інформацією, отриманою від користувачів зі США, з урядом Китаю. Минулого місяця директор ФБР Кріс Рей попередив законодавців, що китайський уряд може використовувати TikTok для запуску операцій впливу або для технічної компрометації мільйонів пристроїв.

Хоча законопроєкт спрямований на заборону встановлення TikTok на урядові пристрої, у ньому передбачені винятки для “правоохоронної діяльності, інтересів та діяльності в галузі національної безпеки та дослідників у галузі безпеки”.

Хоулі назвав цю програму “троянським конем Комуністичної партії Китаю” і сказав, що застосунку не місце на урядових пристроях, поки він повністю не розірве зв’язки з Китаєм.

Представниця TikTok Брук Оберветтер повідомила, що Хоулі “висунув пропозицію, яка ніяк не сприяє просуванню інтересів національної безпеки США”.

Всього кілька днів тому сенатор Марко Рубіо та член палати представників Майк Галлахер подали окремий законопроєкт, спрямований на повну заборону TikTok у США. На відміну від законопроєкту Хоулі, їхній законопроєкт також спрямований проти всіх соціальних мереж з Китаю, росії, Куби, Ірану, Північної Кореї та Венесуели, а також тих, що знаходяться під впливом цих країн. Рубіо розкритикував адміністрацію за те, що вона “ще не вдалася до жодної значущої дії для захисту американських користувачів від загрози TikTok”.

Окремі штати, зокрема Меріленд та Південну Дакоту, вже заборонили встановлення TikTok на державні пристрої. Щодо законопроєкту Хоулі, Палаті представників США ще належить схвалити його, перш ніж він стане законом.

Нагадаємо, Україна отримає енергетичне обладнання від США на $13 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram