Новини
28 Травня 2021
1 008

Сексуальний скандал: Nike розірвала контракт з футболістом Неймаром

Одна зі співробітниць компанії звинуватила його у домаганні

Американський виробник спортивних товарів Nike Inc. у серпні 2020 року розірвав рекламний контракт з футболістом Неймаром, оскільки одна зі співробітниць компанії звинуватила його у сексуальних домаганнях, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Nike не розкривала офіційної причини розриву контракту. За інформацією джерел WSJ, до закінчення його терміну залишалося ще вісім років.

У 2016 році співробітниця Nike повідомила друзям і колегам про домагання з боку спортсмена під час ділової поїздки до Нью-Йорку. У 2018-му вона подала скаргу в Nike і розповіла про інцидент голові відділу кадрів компанії та головному юристу.

Виробник спортивних товарів найняв юристів з Cooley Llp для проведення розслідування, яке розпочалося 2019 року. Компанія вирішила відмовитися від співпраці з Неймаром на час розслідування.

За інформацією деяких співрозмовників WSJ, Nike вирішила розірвати контракт після того, як Неймар відмовився співпрацювати з Cooley. За їх словами, розслідування все ще тривало, коли ділові відносини з футболістом були припинені. Головний юрист Nike Хіларі Крейн підтвердила цю інформацію в коментарі для газети.

Крейн зазначила, що Nike не оприлюднювала справу, оскільки не мала достатньої кількості доказів. “Було б неправильно зі сторони компанії робити обвинувальні заяви, не маючи можливості надати підтверджувальні факти”, — наголосила вона.

Своєю чергою прессекретар Неймара заявила, що футболіст заперечує звинувачення й захищатиметься у випадку висунення офіційних звинувачень. Вона зазначила, що сторони вели обговорення з 2019 року.

Неймар підписав контракт з Nike у віці 13 років — ще до того, як розпочав професійну кар’єру. У 2017 році він став найдорожчим гравцем в історії футболу, коли французький футбольний клуб “Парі Сен-Жермен” заплатив за нього “Барселоні” $260 млн.

Неймар був обличчям Nike у Південній Америці. Через два тижні після розриву контракту з компанією він розпочав співпрацювати з Puma SE. Крім цього, футболіст співпрацює з Red Bull, Qatar Airways і PokerStars.

Нещодавно він оголосив про укладення рекламних контрактів з виробником одягу SuperDry й розробником відеоігор Epic Games Inc.

У червні 2019 року бразильська модель звинуватила Неймара у зґвалтуванні в готелі в Парижі місяцем раніше. Влада Бразилії припинили розслідування щодо футболіста через відсутність доказів. Пізніше модель звинуватили в наклепі та здирництві.

Нагадаємо, нещодавно NYT дізналася про інтерес Білла Гейтса до інших жінок під час шлюбу. Газета описала випадки, коли мільярдер пропонував спільне проведення часу жінкам.

Раніше Investory News писали, що гендиректор McDonald’s втратив посаду через зв’язок зі співробітницею.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram