Новини
24 Червня 2020
1 016

Segway припинить випускати електроцикли й скоротить штат

Сігвеї виявилися дуже якісними — вони могли роками не виходити з ладу, тому у компанії погано йшли продажі

Через 19 років після випуску першого Segway однойменна компанія припинить виробництво нових моделей на своєму заводі в штаті Нью-Гемпшир. В результаті з 34 співробітників залишаться тільки 9 — вони будуть ремонтувати вже продані електроцикли, повідомляє Fast Company.

Компанія Segway, яка випустила перший електроцикл в грудні 2001 р., повністю зупинить виробництво 15 липня.

Спочатку Segway планувала продати близько 100 тис. електроциклів протягом перших 13 місяців. Їх творець Дін Кеймен говорив, що Segway у порівнянні з автомобілями — це такий же прорив, яким були автомобілі в порівнянні з кіньми та каретами.

Компанія пропонувала свої електроцикли звичайним покупцям, великим компаніям і державним структурам, розраховуючи, що вони можуть виявитися зручним для кур’єрів, листонош, поліції.

Президент Segway Джуді Кай передбачає, що одна з причин низьких продажів — конструкція сігвея. В нього було закладено кілька резервних систем, які підтримували працездатність, навіть якщо якісь елементи вийшли з ладу. Це добре для покупців, але погано для компанії, якій потрібно випускати нові продукти щорічно.

За весь час існування Segway, компанія змогла продати лише 140 тис. моделей. Для порівняння: тільки у 2019 р. Honda продала майже в 3 рази більше своїх кросоверів CRV.

Раніше Investory News писали, що американська компанія Boosted, яка популяризувала електроскейтборди з моторами, звільнила більшу частину співробітників. Керівництво впевнене, бренду знадобиться новий власник.

А от у США зафіксовано стрімке зростання продажів велосипедів. Тільки за підсумками березня продажі збільшились на 39% у порівнянні з березнем минулого року. У деяких магазинах продавці називають велосипеди “новим туалетним папером” за аналогічним ажіотажем.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram