Новини
2 Жовтня 2020
874

СБУ викрила махінації з цінними паперами на 2,8 мільярда гривень

Наразі відпрацьовуються підприємства реального сектору економіки, які скористалися послугами фінансових злочинців

Служба безпеки України викрила групу компаній юридичних осіб, пов’язаних нібито з двома інвестиційними фондами. Як зазначає пресслужба СБУ група компаній юридичних осіб – професійних учасників ринку цінних паперів від підконтрольних інвестиційних фондів видавали фіктивні кредити пов’язаним підприємствам з ознаками фіктивності, надавали послуги реальному сектору економіки щодо виведення коштів з обігу підприємств, їх конвертації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

“Загальний обсяг таких операцій за період 2019-2020 років становив понад 2,8 мільярда гривень”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що за результатами зібраних під час досудового розслідування матеріалів Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України 29 вересня 2020 року прийнято рішення про заборону торгівлі цінними паперами двох інвестиційних фондів.

“Досудове розслідування триває, проводяться заходи на подальше відпрацювання підприємств реального сектору економіки, які скористалися послугами протиправної діяльності вказаної групи з метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам”, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, наприкінці вересня стало відомо, що п’ять найбільших банків світу – JPMorgan, HSBC, Standard Chartered Bank, Deutsche Bank і Bank of New York Mellon вели бізнес з клієнтами, яких підозрювали у корупції, й дозволяли злочинцям переміщувати “брудні” гроші по всьому світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram