Новини
23 Березня 2020
1 228

SaveOurFaves: Подарункові сертифікати для карантинних ресторанів

Засновник Instagram запустив онлайн-платформу для допомоги незалежним ресторанам, які постраждали від вірусу

Фото: Drew Altizer

Коронавірусний карантин завдає шкоди місцевим підприємствам, співзасновник Instagram Майк Крігер хоче допомогти їм зберегти дохід, пише TechCrunch.

Крігер та його дружина Кейтлін на цьому тижні запустили SaveOurFaves — каталог ресторанів Bay Area, що продають подарункові сертифікати, щоб компенсувати ресторанам і кафе втрачені під час карантину доходи.

Користувачі можуть шукати ресторани або переглядати їх по сусідству, а потім переходити за посиланням, щоб купити подарункові сертифікати прямо в закусочних без додаткової плати від SaveOurFaves.

“Ми більше не виїжджаємо з дому через COVID-19 (Сан-Франциско знаходиться під захистом “укриття на місці”), тому ми почали купувати подарункові карти, щоб допомогти підтримати наші улюблені кафе та ресторани в цей нелегкий час. Було страшно спостерігати той ефект, який карантин надав на малий бізнес. Хоча немає єдиного вирішення проблеми, я сподіваюся, що SaveOurFaves — одна з багатьох ініціатив, які можуть допомогти”, — розповідає Крігер.

Жителі Сан-Франциско через режим самоізоляції не можуть покинути свої будинки, відвідувати ресторани та кафе. Тільки в цьому місті простоюють близько 12 тис. малих підприємств, де працюють 350 тис. працівників.

Щоб допомогти їм утриматися на плаву, співзасновник Майк Крігер з дружиною найняли фрілансерів для пошуку посилань на подарункові карти невеликих закладів. Потім їх стали розміщувати на платформі SaveOurFaves. Зараз там 700 ресторанів і кафе, вони отримують по 50 заявок на день.

Майк і Кейтлін відкрили вихідний код, щоб інші створювали схожі платформи для допомоги малому бізнесу. Вони вже з’явилися: наприклад, Help Main Street в Нью-Йорку, Give Local і Rally for Restaurants.

Крігер і його співзасновник Кевін Сістром подали у відставку та вийшли з Instagram і Facebook в листопаді 2018 р. Вони заявили, що планують почати щось нове, але все ще вивчають можливості. Це дало Крігер час для створення SaveOurFaves.

У той час як ресторани можуть як і раніше пропонувати доставку та винос, дорожчі місця або ті, які зазвичай пропонують тільки вечерю, сильно постраждали. China Live скоротила свою робочу силу з 200 до 20. У компанії Oakland’s Brown Sugar Kitchen було зайнято 50 співробітників, за винятком трьох штатних співробітників.

Brown Sugar Kitch і Prubechu — тепер два з багатьох ресторанів, занесених на платформу SaveOurFaves. Якщо користувачі знайдуть, що одна з їхніх улюблених місць відсутня, вони можуть відправити заявку, щоб додати їх до програми або рекомендувати продаж подарункових сертифікатів. Сайт навіть інформує, як ресторани можуть зв’язатися зі своїм торговим представником, таким як Square або Toast, щоб почати продавати подарункові сертифікати, або зробити свої власні подарункові карти на GiftUp або GiftFly.

SaveOurFaves — лише одна з багатьох спроб, зроблених місцевими фахівцями, для подолання кризи в галузі охорони здоров’я, ресторанного бізнесу  та подальшого фінансового спаду соціального дистанціювання. Засновник крипто-стартапу MobileCoin Джошуа Голдбард перерахував до Фонду соціального захисту $145 тис. для виплати допомоги на проживання художникам та дизайнерам, які втратили дохід через карантин.

Інвестор Райан Сарвер з Redpoint Ventures і його друзі проводять #SFHospitalMeals програму, де люди можуть пожертвувати $1 тис., щоб купити їжу з місцевих ресторанів для персоналу лікарні невідкладної допомоги SF і відділень інтенсивної терапії.

Крігери сподіваються, що уряд теж зробить більше для малого та середнього бізнесу, зокрема й безпроцентні кредити для малих підприємств. “Ми також виступаємо за зниження щільності в’язниць і тюрем, тому що ці групи населення виключно уразливі для такої пандемії, як ця”, — зазначає Кейтлін.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я, зареєструвавшись всього два тижні тому на платформі TikTok, запустила челлендж — Safe Hands, який вже отримав майже пів мільярда згадувань у соцмережі. У результаті зірки Голлівуду та відомі світові спортсмени також приєдналися до ініціативи, й останні три дні діляться відео, на яких миють руки протягом 20 секунд —  саме таку тривалість рекомендують лікарі з метою припинення пандемії коронавірусу.

Як відомо, After-School All-Stars, заснована екс-губернатор Каліфорнії Арнольдом Шварцнеггером, разом із мережею TikTok зробили пожертву в розмірі $3 млн на забезпечення продовольством студентів у США в розпал кризи, що виникла на фоні розповсюдження COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram