Новини
8 Січня 2020
788

Saudi Aramco втрачає в капіталізації: Оцінка компанії знизилась до $1,8 мільярда

Запаси Перської затоки зруйновані конфліктом між США та Іраном

Фото: Abdulrahman Abdullah

Акції найбільшої у світі нафтової компанії Saudi Aramco впали до мінімуму з моменту IPO, повідомляє Reuters.

Вартість її акцій на близькосхідній біржі Tadawul знизилася до 34 ріали ($9,06), що є найнижчим показником з початку торгів 11 грудня, в результаті чого ринкова вартість компанії становила близько $1,8 млрд у порівнянні з піком $2,06 трлн 12 грудня.

Запаси Перської затоки були також зруйновані конфліктом між Сполученими Штатами та Іраном, який атакував американські цілі в Іраку в середу після того, як удар безпілотників США минулого тижня вбив іранського командира Кассема Солейман.

Але облігації, випущені урядами країн Перської затоки, були досить стабільними, і кредитні дефолтні свопи, які використовуються для страхування від ризику дефолту суверенного боргу, не змінилися.

Облігації, випущені Саудівською Аравією — регіональним противником Ірану — були лише незначно слабше. Згідно з даними IHS Markit, п’ятирічні звичайні спреди CDS виросли всього на 1 базисний пункт.

Aramco заявив у вівторок, що Goldman Sachs може стабілізувати свої акції, але поки що угоди щодо стабілізації цін не відбулося, тому що акції почали торгуватися. Період стабілізації закінчується в четвер, 9 січня.

Тим часом, вартість нафти збільшується, проте темпи зростання цін знизилися. Так, вартість бареля березневої нафти Brent 8 січня до 8:50 за київським часом склала $ 69,08 (+1,19%). Барель лютневої нафти WTI торгувався по $ 63,30 (+0,96%).

Як писали раніше Investory News, остаточна сума, отримана у результаті IPO, в ході якого було розміщено 1,5% акцій саудівського нафтового гіганта Saudi Aramco, зросла з $25,6 млрд до $29,4 млрд шляхом опціону дорозміщення. Попит на акції компанії в понад чотири рази перевищив обсяг пропозиції.

Нагадаємо, частку в найбільшій у світі нафтовій компанії Saudi Aramco захотіло придбати 3,7 млн інвесторів. Завдяки такій популярності, компанії вдалося закрити роздрібний транш перед IPO за день до завершення прийому заявок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram