Думки
23 Січня 2020
1 032

Сатья Наделла: Ми не хочемо, щоб нас асоціювали лише з тим, чого ми досягли

Глава Microsoft поділився своїм баченням майбутнього компанії

Під час проведення закритого заходу генеральний директор Microsoft Сатья Наделла розповів про стратегічні плани компанії на найближчі роки.

Амбіції нинішнього глави софтверного гіганта поширюються далеко за межі операційної системи Windows. Як виявилося, апаратні продукти Surface і Xbox вже не є пріоритетними для Microsoft. Перш за все у фокусі уваги — хмарні технології.

“Microsoft планує охопити 50 мільярдів пристроїв за допомогою своїх сервісів, які будуть підключені до Інтернету до 2030 року. Те, про що ми думаємо, набагато ширше. Ми не хочемо, щоб нас асоціювали лише з тим, чого ми досягли. Є кінцева мета — 50 млрд. Windows з мільярдом — добре, Android з 2 млрд — добре, iOS з мільярдом — добре, але є ще 46 млрд (пристроїв). Тому подивимось, що представляють собою ці 46 млрд плюс ще 4 млрд, і визначимо стратегію для всього цього”, — сказав Сатья Наделла.

Microsoft багато років говорила про швидке зростання Інтернету речей (IoT), попутно будуючи хмарну імперію і по-тихому купуючи компанії, які здатні допомогти їй управляти всіма цими мільярдами підключених до хмари пристроїв. Аналітики стверджують, що у світі вже налічується 22 млрд таких пристроїв, а до 2025 або 2030 році їх кількість зросте до 50 млрд.

Споживачі можуть неправильно зрозуміти нову стратегію Microsoft під управлінням Сатья Наделла або побоюватися, що компанія перетвориться в ще одну IBM. Тому їй слід діяти обережно, щоб уникнути подібних порівнянь. Але Microsoft, безумовно, амбітна у своїх намірах по створенню кроссплатформного середовища, що охоплює різноманітні обчислювальні пристрої.

На цьому шляху Microsoft вже стикається з конкурентами, які також хочуть управляти цими мільярдами підключених до інтернету пристроїв. Amazon, ARM, Dell, Huawei, Cisco, IBM, Intel, Google, HP, Oracle, Qualcomm, Samsung і багато інших компаній борються за цей потенційний ринок, але явного переможця поки не передбачається.

Сатья Наделла направив Microsoft у зовсім іншому напрямку після того, як обійняв посаду генерального директора шість років тому. Результати стали помітними вже через рік. У результаті компанія реорганізувала підрозділ Windows і почала відкривати для себе інші сфери.


•••

У жовтні минулого року Microsoft представила мобільний пристрій з двома екранами Surface Duo, що працює на Android. Це означало те, що операційна система більше не має значення для компанії

•••


Таким чином Microsoft намагається повернутися до витоків як компанія-розробник програмного забезпечення, а не просто творець Windows і Office. Це не означає, що Microsoft найближчим часом відмовиться від Windows, просто операційна система тепер не так важлива, як була раніше.

Джерело: The Verge

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram