Новини
22 Березня 2022
643

Санкції зупинили єдиний російський танковий завод Defense Express

“Західні санкції матимуть аналогічний каскадний ефект щодо всього військово-промислового комплексу росії”

У зв’язку з відсутністю надходжень комплектуючих іноземного виробництва до росії призупинено роботу підприємства корпорації “Уралвагонзавод” — єдиного, який здійснює серійне складання танків, як на потреби рашистської армії, так і на експорт. Про це з посиланням на Генштаб ЗСУ повідомляє на своєму сайті інформаційно-консалтингова компанія Defense Express.

Згідно з даними аналітиків компанії, також проблеми з комплектуючими спричинили збої в поточному ремонті бронетехніки армії росії.

Незважаючи на спроби провести “імпортозаміщення”, реальна залежність російського військово-промислового комплексу від західних комплектуючих є катастрофічною.

Зокрема, вся система управління вогнем у модернізованих російських танках спирається на французькі тепловізори, які постачали в обхід санкцій з 2014 року, через Білорусь.

“Західні санкції матимуть аналогічний каскадний ефект щодо всього військово-промислового комплексу росії. Тобто йдеться не тільки про неможливість виробництва озброєння, що з’явилося з 2000-х років, а навіть про неможливість поточного ремонту виготовленої раніше техніки та озброєння”, — наголошують аналітики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram