Новини
21 Квітня 2023
534

Samsung змогла вийти в лідери на ринку смартфонів

Вцілому спостерігається спад продажів гаджетів вже п’ятий квартал поспіль

Згідно з даними аналітиків, на ринку смартфонів уже п’ятий квартал поспіль спостерігався спад. Зміна споживчих пріоритетів призвела до того, що 2022 року постачання смартфонів впали до найнижчого рівня за десятиліття. Однак початок 2023 року не покращив ситуацію, пише ITC.

У першому кварталі 2023 року постачання смартфонів скоротилися ще на 12%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року. При цьому аналітики Canalys вважають, що ринок показує ознаки стабілізації. Вони з оптимізмом дивляться на покращення економічної ситуації у другій половині цього року, що має активізувати споживчий попит.

Але у першому кварталі 2023 року покупці не поспішали оновлювати свої пристрої. Основними причинами низького попиту на смартфони називають високу інфляцію, зміну споживчих пріоритетів та нестабільність у ланцюжку постачання. Попри надлишок чипів та інших компонентів, а також агресивні маркетингові кампанії, люди довше користуються своїми смартфонами та розглядають їх як товари, що покращуються з кожним новим поколінням. Немає великої потреби часто змінювати смартфони, тому багато пристроїв влаштовують власників протягом багатьох років і служать аж до виходу з ладу.

Минулого кварталу на ринку смартфонів знову змінився лідер. Samsung змогла наростити свою частку ринку до 22% і посісти перший рядок рейтингу постачальників смартфонів. Вдалі продажі iPhone 14 Pro дозволили Apple посісти друге місце з результатом 21% частки ринку.

Три інші позиції в першій п’ятірці займають китайські бренди: Xiaomi — 11%, Oppo — 10%, Vivo — 8%.

Більшість брендів вживають заходів щодо скорочення існуючих запасів та коригування обсягів виробництва, щоб відповідати нижчому попиту.

Найяскравіший приклад — Samsung, яка скоротила виробництво чипів пам’яті доти, доки ціни не стабілізуються і попит знову не зросте.

Ця картина характерна не лише для ринку смартфонів, а й усієї технологічної індустрії. Постачання комп’ютерів також впало приблизно на третину.

Оптимістичні прогнози вказують на можливе відновлення наприкінці року.

Раніше Investory News писали, що на Місяці запустять технологію 3D-друку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram