Новини
5 Вересня 2019
939

Samsung випустить новий смартфон з підтримкою криптовалюти

Покупці відразу отримають на рахунок цифрову валюту Klay, щоб почати користуватися технологією

Samsung випустить спеціальну версію свого флагманського смартфона Galaxy Note 10 з вбудованим криптовалютним гаманцем і блокчейн-додатками. Це буде спільний проект з південнокорейською платформою Klaytn, пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Смартфон отримає назву KlaytnPhone на честь партнера проекту — блокчейн-платформи Klaytn. Від звичайної моделі його також буде відрізняти те, що покупці відразу отримають цифрову валюту Klay, щоб почати користуватися технологією.

Як пише WSJ, при запуску або вимкненні пристрою воно буде демонструвати логотип Klaytn замість стандартного зображення. В іншому телефон не відрізнятиметься від звичайного Galaxy Note 10 і буде продаватися за приблизно тією ж ціною.

Блокчейн-додатки Klaytn вже доступні на будь-яких пристроях, що використовують операційну систему Android. Однак, як заявили джерела газети, саме ексклюзивний смартфон дозволить користуватися ними “в повному обсязі”. Продаватися пристрій буде тільки в Південній Кореї.

Вперше Samsung звернулася до блокчейн-технології в березні, коли представила інший флагманський смартфон Galaxy S10. Компанія не продавала окрему версію для роботи з цифровою валютою, але деякі версії S10 володіли функцією, що дозволяли користувачам безпечно її зберігати й передавати.

За інформацією видання Bloomberg, Samsung також готує до продажу іншу новинку — складаний вдвічі Samsung Galaxy Fold. Початок його продажів було відкладено, оскільки блогери, яким смартфон направили для оглядів, виявили дефект — якщо зняти нещільно прилягає плівку, схожу на заводський захист екрану, дисплей переставав працювати.

Але, як пише видання, компанія готує ще одну версію цього пристрою, яку представить у 2020 р. Однією з ключових особливостей гаджета стане те, що в розкритому стані він буде за формою звичайним смартфоном. Це означає, що не доведеться адаптувати програмне забезпечення до великого екрана, як у звичайному Galaxy Fold, який розкривається до розмірів планшета.

Нагадаємо, операційний прибуток Samsung в другому кварталі 2019 р. знизився до $5,6 млрд. Це на 56% менше, ніж за той же період у 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram