Новини
5 Серпня 2022
421

Samsung почала продавати набори для ремонту смартфонів

Ціна коливається у межах від $60 до $230

Компанія Samsung розпочала випуск наборів для ремонту власних смартфонів. У ньому є всі необхідні інструменти та інструкція, за допомогою яких користувачі можуть самостійно відремонтувати пристрій, повідомляє TechCrunch.

Проєкт створено у колаборації з популярним сайтом ремонту iFixit, який пропонує недорогі інструменти для розв’язання типових проблем із пристроями.

Перші набори призначені для ремонту розбитих екранів, заднього скла та зарядних портів на планшетах Galaxy S20, S21 та Tab S7+ для користувачів у США.

У набори входять деталі, інструменти та покрокові інструкції з ремонту, а також етикетка для повернення, щоб відправити зламані пристрої назад до Samsung.

Один набір, залежно від моделі, на яку він розрахований, коштує від $60 до $230.

Ще в березні Samsung почала співпрацю з виробниками апаратного забезпечення, які оголосили про ініціативу самостійного ремонту. У цьому списку вже є Apple та Google, які одними з перших відреагували на потенційне законодавство про право на ремонт.

У листопаді Apple повідомила, що користувачам з пошкодженими пристроями компанія надсилатиме “оригінальні” інструменти та компоненти — такі самі, які вони використовують у Genius Bar.

У квітні Google також оголосив, що співпрацює з iFixit, щоб запустити набір інструментів для ремонту телефонів Pixel. При запуску з’являться набори типових поломок, таких як заміна акумуляторів, дисплеїв і модулів камери.

Тим часом Xiaomi випустила “короля кнопкових телефонів”. Новий смартфон має Android 12, дві камери та підтримку зарядки 10 Вт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram