Новини
29 Квітня 2021
1 192

Samsung обійшла Apple у рейтингу найбільших виробників смартфонів

За квартал компанія поставила 76,5 мільйонів пристроїв

Компанія Samsung Electronics обійшла Apple та повернула статус найбільшого світового виробника смартфонів. На її частку у першому кварталі 2021 року припала п’ята частина загальних світових продажів. Про це зазначила компанія з дослідження ринку Canalys, повідомляє Reuters.

У загальному світові продажі збільшилися на 27% до 347 млн одиниць у першому кварталі, оскільки китайська економіка відкрилася після пандемії, а швидке розгортання вакцинації у Сполучених Штатах вселило надії на відновлення економіки.

За даними Canalys, південнокорейська компанія Samsung поставила 76,5 млн смартфонів за квартал, охопивши 22% ринку.

У четвер, 29 квітня, компанія повідомила про зростання квартального прибутку у своєму мобільному бізнесі на 66% завдяки стійким продажам флагманської серії смартфонів Galaxy S21. Продажі Apple становили 52,4 млн айфонів. Компанія опустилася на друге місце з часткою ринку у 15%.

Китайська компанія Xiaomi показала кращі квартальні показники за всю історію: постачання зросло на 62% до 49 млн телефонів, а частка ринку — до 14%, що дозволило їй посісти третє місце після Samsung і Apple.

За даними Canalys, у березні також різко зросло постачання смартфонів китайських брендів Oppo і Vivo.

Китайська компанія Huawei, колишня №1, як і раніше обмежена санкціями США, посіла сьоме місце (18,6 млн пристроїв) після продажу свого бренду Honor минулого року.

Раніше Investory News писали, що попри коронакризу український ринок мобільних пристроїв показав зростання. Серед лідерів — Samsung, а от Apple очолює High-End і Premium сегменти.

Нагадаємо, з наступного року Apple не випускатиме iPhone 12 Mini. А от випуск чотирьох інших моделей смартфонів продовжуватиметься зі значним поліпшенням камер.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram