Новини
10 Жовтня 2019
816

Samsung Display інвестує $11 млрд на модернізацію виробництва

Через надлишок продукції та слабкий попит виникла потреба вдосконалити виробництво 

Постачальник Apple Inc Samsung Display заявив, що інвестує 13,1 трильйона вон ($11 млрд) в обладнання і дослідження для модернізації виробничої лінії, оскільки у компанії серйозний надлишок продукції через слабкий глобальний попит на смартфони й телевізори, пише Reuters.

У підрозділі Samsung Electronics Co Ltd заявили, що до 2025 р. компанія витратить 10 трильйонів вон ($800 млн) на обладнання, а решта — на дослідження і розробки для виробництва досконаліших екранів.

Інвестиційний анонс зроблений в той час, коли виробники панелей в Південній Кореї намагаються впоратися з більш повільним попитом на рідкокристалічні дисплеї (LCD) для телевізорів та смартфонів, а також зі зростаючою конкуренцією з боку китайських підприємств та переходом великих клієнтів на органічні світлодіодні (OLED) панелі.

У заяві Samsung Display йдеться, що витрати на $11 млрд протягом наступних п’яти років будуть спрямовані на перетворення однієї з південнокорейських рідкокристалічних ліній (РК-ліній) в установку для масового виробництва досконаліших екранів з “квантовими точками”.

Також Samsung заявила, що припинила виробничу лінію LCD минулого місяця.

Компанія управляє шістьма лініями по виробництву дисплеїв, зокрема однією лінією з виробництва РК-дисплеїв у Китаї.

“Наша компанія планує подолати кризу великомасштабної індустрії коштом активних інвестицій”, — сказано в повідомленні.

За словами компанії, Samsung планує почати експлуатацію своєї нової модернізованої лінії “квантових точок” з 2021 р. зі щомісячною продуктивністю 30 тис. листів.

До речі, за інформацією агенції, на початку вересня вона запустила програму добровільного звільнення співробітників у своєму великому відділі з виробництва дисплеїв в Південній Кореї.

Нагадаємо, Samsung випустить спеціальну версію свого флагманського смартфона Galaxy Note 10 з вбудованим криптовалютним гаманцем і блокчейн-додатками. Це буде спільний проект з південнокорейською платформою Klaytn.

Як відомо, операційний прибуток Samsung в другому кварталі 2019 р. знизився до $5,6 млрд. Це на 56% менше, ніж за той же період у 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram