Новини
22 Листопада 2021
719

Сальвадор планує побудувати перше у світі криптовалютне місто

Країна має намір стати фінансовим центром світу

Фото: Президент Наїб Букеле оголошує про створення “Біткойн-Сіті”/presidencia.gob.sv

Сальвадор має намір випустити перші у світі біткоїн-облігації та побудувати Біткоїн Сіті (Bitcoin City), мешканців якого звільнять від податків на доходи, майно та приріст капіталу, повідомляє Bloomberg з посиланням на президента країни Наїба Букеле.

Уряд Сальвадора уклав угоду з блокчейн-компанією Blockstream для розміщення біткоїн-облігацій на суму $1 млрд у мережі Liquid Network.

“Першу половину коштів від їхнього продажу конвертують у біткоїн, а іншу витратить на розвиток інфраструктури майнінгу біткоїну на геотермальній вулканічній енергії”, — розповів головний стратег Blockstream Самсон Моу.

Букеле також анонсував будівництво Біткоїн Сіті вздовж затоки Фонсека. Для постачання міста енергією біля вулкана Кончагуа зведуть геотермальну електростанцію. Її потужності також використовуватимуть для майнінгу біткоїну.

За словами президента, Біткоїн Сіті стане повноцінним мегаполісом з житловими та діловими кварталами, ресторанами, аеропортом, морським портом і залізничним вокзалом. Інвесторам нададуть право на постійне проживання, а також прискорять процедуру отримання громадянства.

Випуск біткоїн-облігацій розпочнеться 2022 року. Єдиним податком у Біткоїн Сіті буде 10% податок на додану вартість для фінансування будівництва міста.

За розрахунками Blockstream, через 10 років, коли закінчиться термін дії облігацій, річна відсоткова прибутковість становитиме 146% через прогнозоване зростання курсу біткоїну. Стратеги припускають, що протягом 5 років біткоїн досягне позначки $1 млн.

Ці плани зроблять Сальвадор “фінансовим центром світу”, сказав Моу. Він також додав, що інші країни наслідують приклад Сальвадора.

Нагадаємо, у червні Сальвадор першою у світі визнала крипту платіжним засобом. Там цифрове золото автоматично трансформуватиметься у долар США — базову валюту держави.

Уже у вересні в столиці Сальвадору демонстранти спалили біткоїн-банкомат, бо були стурбовані потенційним зростанням корупції з використанням криптовалюти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram