Новини
11 Червня 2019
821

Salesforce купує компанію з візуалізації даних Tableau за $15,7 млрд

За одну акцію акціонери Tableau отримають 1103 акції Salesforce загальною вартістю $177,9

Фото: Salesforce/Flickr

Американський розробник CRM-систем і хмарних додатків Salesforce придбав компанію Tableau Software, що спеціалізується на великих даних, повідомляє Bloomberg.

Сума угоди склала $15,7 млрд, тим самим вона стала найбільшою для Salesforce, що відома своїми численними придбаннями.

Очікується, що операцію буде закрито до кінця жовтня. Після цього Tableau продовжить працювати незалежно від Salesforce, її генеральний директор Адам Селіпськи (Adam Selipsky) залишиться на своїй посаді.

За одну акцію акціонери Tableau отримають 1103 акції Salesforce загальною вартістю $177,9, тим самим премія в порівнянні з вартістю акцій Tableau становить близько 42%.

Salesforce створена в 1999 р. бізнесменом Марком Беніофф, який раніше обіймав посаду віце-президента корпорації Oracle. Компанія спеціалізується на CRM-системах, тобто ПО для автоматизації продажів і взаємодії з клієнтами. У Salesforce також є платформа для розробки додатків і хмарний сервіс Database.com.

На рахунку корпорації з моменту заснування понад 50 придбань інших компаній, купівля Tableau – це вже третя угода з початку року.

Tableau Software, створена у 2003 р., займається аналізом даних, перш за все візуальною аналітикою. Серед її продуктів — хмарні бази даних та аналітичні інструменти, в тому числі для візуалізації великих обсягів даних, а клієнтами Tableau є Verizon і Netflix.

Як відомо, виробник мікрочипів Infineon купує компанію Cypress за €9 млрд. Найважливішим активом Cypress є диверсифікований портфель мікроконтролерів, а також програмних і допоміжних компонентів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram