Новини
7 Серпня 2019
779

Sale: Джефф Безос знову продає акції компанії Amazon

За п’ять днів загальний обсяг проданих активів наблизився до $3 млрд

Глава та засновник інтернет-ритейлера Amazon.com Inc., Джефф Безос знову здійснив розпродаж акцій своєї компанії. В результаті чого загальний обсяг проданих ним паперів Amazon за п’ять днів досяг майже $3 млрд, повідомляє Financial Times.

Видання, посилаючись на документи Комісії з цінних паперів і бірж США, пише: 1 і 2 серпня Безос продав майже 532 тис. акцій Amazon за ціною від $1,8 тис. до $1,9 тис. за акцію загальною сумою близько $990 млн. Також він пожертвував 268 акцій на користь неназваною некомерційної організації.

Що спонукає Безоса позбавлятися від акцій своєї компанії наразі не відомо. Однак Financial Times пише, що раніше він повідомляв про наміри щорічно інвестувати близько $1 млрд у космічну компанію Blue Origin.

“А минулого року пообіцяв виділити $2 млрд на створення благодійного фонду, направленого на поліпшення дошкільної освіти та допомогу бездомним сім’ям”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News повідомляли, що 29-31 липня бізнесмен виручив понад $1,8 млрд від продажу понад 950 тис. акцій Amazon.

Нагадаємо, що за версією журналу Forbes, глава компанії Amazon Джефф Безос другий рік поспіль очолив щорічний рейтинг найбагатших людей планети. Його статки зросли за рік на $19 млрд до $131 млрд. Частка Безоса в Amazon оцінюється в $102 млрд, з початку року капіталізація компанії зросла на 17,5% до $873 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram