Новини
27 Травня 2020
840

S & P 500 вперше за довгий час перевищив позначку в 3000 пунктів

Ринок акцій США виріс на фоні надій на відновлення економіки та новин про вакцину проти COVID-19

Американські фондові індекси завершили торги у вівторок, 26 травня, зростанням, підтримку ринку надали новини, пов’язані з розробкою вакцини від коронавірусу, та ознаки поступового початку відновлення економік світу. При цьому S & P 500 вперше з 5 березня перевищив позначку в 3000 пунктів., пише Інтерфакс.

Інвестори сфокусувалися на повідомленнях про поступове зняття економічних обмежень, пов’язаних із забороною поширення коронавірусу. “Вся справа в оптимізмі з приводу відкриття економік. Сьогодні це великий драйвер ринку”, — сказала експерт Verdence Capital Advisors Меган Хорнман.

Акції компаній, пов’язаних із сектором туризму, виросли як в США, так і в Європі на фоні новин про поступове пом’якшення обмежень на подорожі.

Уряд ФРН планує скасувати обмеження на поїздки в 31 європейську країну після 15 червня в разі, якщо це дозволить зробити ситуація з пандемією, повідомила агенція Dpa з посиланням на внутрішній документ уряду. Передбачається, що цей документ буде прийнятий на засіданні кабінету міністрів сьогодні.

Крім 26 країн-членів ЄС та Шенгенської зони, йдеться про зняття обмежень для пересування з Ісландією, Норвегією, Швейцарією, Ліхтенштейном і Великою Британією. Тим часом Іспанія відкриється для в’їзду іноземних туристів з липня.

Учасники ринку також позитивно зустріли повідомлення біотехнологічної компанії Novavax Inc. про початок першої фази випробувань вакцини від коронавірусу на людях.

Великий виробник ліків Merck & Co. також повідомив, що працює над двома потенційними вакцинами та експериментальним препаратом.

Опубліковані у вівторок статистичні дані вказали на падіння індексу економічної активності в США у квітні до рекордного мінімуму.

Індикатор економічної активності, що розраховується Федеральним резервним банком (ФРБ) Чикаго, в минулому місяці впав до мінімального рівня на фоні заходів, що вживаються для обмеження пандемії. Значення індикатора CFNA склало мінус 16,74 пункту в порівнянні з мінус 4,97 пункту в березні. ФРБ веде його розрахунок з 1967 р.

Тим часом продажі нових будинків у США у квітні несподівано виросли на 0,6% у порівнянні з попереднім місяцем і склали 623 тис. в перерахунку на річні темпи, повідомило міністерство торгівлі країни.

Згідно з переглянутими даними, в березні показник знизився на 13,7% — до 619 тис. будинків (раніше йшлося про зниження на 15,4%).

Аналітики в середньому очікували зменшення показника з раніше оголошеного березневого рівня на 21,9% — до 480 тис., повідомляє Trading Economics.

Індекс споживчої довіри в США у травні 2020 р. піднявся до 86,6 пункту з переглянутих 85,7 пункту у квітні, повідомила дослідницька організація Conference Board, яка розраховує цей індикатор. Раніше квітневе значення оцінювалося в 86,9 пункту.

Аналітики, опитані Trading Economics, в середньому очікували підвищення індексу в травні до 87,5 пункту.

Папери Carnival Corp. подорожчали на 12,6%, акції Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. — на 15,3%.

Котирування акцій American Airlines Group Inc. виросли на 14,8%, Delta Air Lines Inc. — на 13,04%.

Капіталізація Boeing Co. збільшилася на 5,2%.

Папери Netflix Inc. подешевшали на 3,4%, знизившись шостий день поспіль, що стало найтривалішою низкою падіння з 5 серпня.

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття торгів у вівторок піднявся на 529,95 пункту (2,17%) — до 24995,11 пункту.

Standard & Poor’s 500 додав 1,71% і склав 3005,95 пунктів.

Nasdaq Composite виріс на 15,63 пункту (0,17%) — до 9340,22 пункту.

Нагадаємо, Pfizer має намір створити вакцину проти коронавірусу вже цієї осені. За словами генерального директора, компанія готова витратити на це $1 млрд. Вже навіть проводять клінічні випробування.

Як писали раніше Investory News, British American Tobacco, виробник сигарет Dunhill і Lucky Strike також працює над створенням потенційної вакцини від спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19, але з використанням протеїнів, які дістаються з тютюнового листя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram