Новини
7 Травня 2020
822

Runa Capital зібрав третій фонд на $157 мільйонів

Кошти будуть спрямовані на інвестиції в deep tech-стартапи

Міжнародний венчурний фонд Runa Capital (штаб-квартира в Пало-Альто, штат Каліфорнія, США) залучив $157 для свого третього фонду, повідомляє TechCrunch.

Видання зазначає, що початкова мета Runa Capital для третього фонду становила $135 млн, але компанії вдалося залучити на $22 млн більше. “Це стало можливим завдяки підтримці інвесторів минулих двох фондів, а також приходу нових партнерів, серед яких, наприклад, Джінал Джавера – ексгендиректор стартапу Schoolmint (колишня портфельна компанія Runa Capital), який викупила американська Hero K12”, – розповіли у компанії.

І додали, що багато засновників портфельних компаній інвестують в Runa Capital III поряд з технічно підкованими LP з усіх частин світу, які підтримували компанію у всіх фондах з найпершого дня.

“Ми інвестували в deep tech задовго до того, як вони стали основним напрямком для венчурного капіталу, зробивши ставку на Nginx у 2011 році, Wallarm і ID Quantique у 2013 році й MariaDB у 2014 році”, – зазначили у компанії.

Runa Capital було створено у 2010 році Сергієм Білоусовим, Іллею Зубарєвим і Дмитром Чихачовим. В основному фонд інвестує від $1 млн до $10 млн у стартапи на ранніх стадіях. Об’єктами інтересу Runa Capital стають компанії, що спеціалізуються на штучному інтелекті, хмарних й інших технологіях.

Нагадаємо, влітку минулого року Runa Capital, міжнародний венчурний фонд, що інвестує в технологічні стартапи на ранніх стадіях, залучив $70 млн для запуску свого третього фонду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram