Новини
16 Лютого 2022
1 461

Розслідування BBC: На популярній у дітей ігровій платформі Roblox відбуваються секс-вечірки

На щастя, їх часто виявляють і видаляють менш ніж за годину

На дитячій ігровій платформі Roblox журналісти BBC News знайшли матеріали відвертого змісту, нацистську атрибутику та елементи БДСМ. Зараз Roblox одна з найпопулярніших у світі дитячих ігор, в неї грають дві третини всіх дітей США у віці від 9 до 12 років за даними самої компанії.

Roblox дозволяє користувачам створювати ігри та грати в них разом. Це спосіб спілкування у реальному часі з іншими людьми у цифровому світі. По суті це прототип метавсесвіту: гравці можуть створювати ігри, використовуючи інструменти розробника, які надає платформа. На відміну від традиційніших ігор, тут контент створюється користувачами. Це дуже успішна бізнес-модель, але вона також має свої проблеми, зазначає видання.

Так, у грі часто з’являються ігрові кімнати, які називаються кондомініумами. Такі простори створюються гравцями, де вони можуть говорити на будь-які теми, зокрема про секс, а їх ігрові аватари можуть ним займатися.

Так, в одній із таких кімнат журналісти BBC News знайшли групу людей, яка зібралася навколо пари, що займається віртуальним сексом, голого чоловіка, на якому був лише нашийник і якого жінка в бандажному костюмі вела на повідку, та аватар, одягнений у нацистську форму.

Відповідно до правил Roblox, все це заборонено і гравці за це активно баняться, проте кондомініуми постійно з’являються. Часто їх виявляють та видаляють менш ніж за годину.

“Ми знаємо, що є дуже невелика частина користувачів, які навмисно намагаються порушити правила”, — говорить представник компанії. На цей час для виявлення таких кімнат вживаються автоматизовані системи, також ручний пошук.

“Ми проводимо перевірку безпеки кожного зображення, відео- та аудіофайлу, завантаженого в Roblox, використовуючи комбінацію людського та машинного виявлення”, — додають представники Roblox.

Також у компанії розповіли BBC, що вони розробили інструменти “батьківського контролю”, які можуть бути використані для обмеження того, з ким діти взаємодіють та до яких подій вони можуть отримати доступ. Це з тим, що у кондомініумах можуть бути як діти, так і дорослі люди, які ховаються за ігровими аватарами.

Компанія також наголошує, що знайти такі кондомініуми досить непросто, їх потрібно цілеспрямовано шукати, а натрапити на них випадково практично неможливо.

Тим часом Roblox опублікувала квартальну звітність, за якою акції компанії впали більш ніж на 13%. Викликаний пандемією сплеск популярності відеоігор пішов на спад через зняття обмежень і відкриття шкіл у США.

За даними Roblox, у четвертому кварталі середня кількість активних щоденних користувачів зросла на 33%, до 49,5 млн, а геймери провели на платформі 10,8 млрд годин, що на 28% більше, ніж у 2020 році, повідомляє Reuters.

“Короткострокові результати монетизації розчаровують інвесторів. Проте зростання кількості користувачів та їх залучення залишаються високими. Ми очікуємо, що численні важелі монетизації спрацюють у майбутньому”, — зазначив аналітик LightShed Partners Брендон Рос.

Акції каліфорнійської Roblox зросли на 5,5% з моменту дебюту компанії на торгах та закрилися на рівні $73,3 у вівторок, 15 лютого. Платформа повідомила про зростання бронювань у четвертому кварталі на 20%, до $770,1 млн. Згідно з даними IBES від Refinitiv, аналітики чекали на $772 млн.

Бронювання належить до віртуальної валюти Roblox під назвою Robux, за допомогою якої гравці можуть покращувати аватари, купуючи внутрішньоігрові предмети, такі як одяг, домашні тварини, предмети колекціонування або аксесуари.

Виторг Roblox (загальна сума Robux, куплених користувачами) зріс на 83%, до $568,8 млн. Згідно з даними IBES від Refinitiv, збиток Roblox становив 25 центів на акцію проти очікувань Волл-стріт — 13 центів на акцію.

Нагадаємо, Roblox відкрила 258 вакансій, в яких згадується термін “метавсесвіт”. В ігровій онлайн-платформі близько 50 млн активних користувачів щодня, приблизно п’ята частина з них молодша за 13 років.

Як писали раніше Investory News, платформа levels.fyi опублікувала звіт за 2021 рік. У ньому зібрані компанії, які платили своїм розробникам різного рівня підготовки найбільше грошей минулого року. До списку увійшли Roblox, Stripe, Robinhood, Netflix та інші.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram