Новини
30 Жовтня 2019
921

Розробник мобільних ігор Scopely з інвестиціями Шварценеггера залучив $200 мільйонів

Наразі компанію оцінюють у $1,7 мільярда

Фото: SCOPELY.COM

Розробник мобільних ігор Scopely у ході останнього раунду фінансування залучив $200 млн. Зібрані гроші компанія витратить на купівлю інших проектів та інвестиції, повідомляє Variety, посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що оцінка стартапу зросла до $1,7 млрд, тоді як минулого року компанію оцінювали у $700 млн.

Основним інвестором стала венчурна компанія NewView Capital. У фінансуванні також взяли участь BlackRock, Canada Pension Plan Investment Board і шотландська компанія з управління активами Baillie Gifford. А також чинні інвестори – Greycroft Partners, Revolution Growth і Sands Capital Ventures.

Як пише видання, компанія оцінює run rate виторгу за рік у $400 млн. “Влітку 2019 року виторг компанії з моменту заснування у 2011 році вперше перевищив $1 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Першу мобільну гру Dice with Buddies компанія випустила у січні 2012 року. Через три роки, у серпні Scopely видала The Walking Dead: Road to Survival. “У перший же тиждень гру завантажило 4 млн користувачів”, – нагадує видання.

Серед інших відомих ігор компанії: Looney Tunes World of Mayhem, Star Trek Fleet Command, Wheel of Fortune й інші.

Окрім інвестиційних фондів у компанію також інвестували актор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер, колишній головний операційний директор Disney Том Стаггс, гендиректор Paramount Джим Джанопулос й інші.

За весь час з урахуванням останнього раунду компанія залучила $458 млн.

Про те, хто сьогодні заробляє на азарті та чого очікувати цього року можна прочитати в матеріалі Investory News “Віртуальний бізнес: Найкращі ігри 2019”.

Що стосується українського ринку, то у 2019 році кількість вітчизняних геймерів збільшиться до 15,5 млн осіб, які сумарно витратять $203 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram