Новини
17 Червня 2020
944

Розробник гри Fortnite планує залучити $750 мільйонів та отримати оцінку в $17 мільярдів

Інвестори впевнені, що після завершення карантину відеоігри стануть не менш популярними

Фото: Jillian Kitchener

Epic Games, яка розробила гру Fortnite та купила мобільний додаток Houseparty, готується залучити фінансування в розмірі $750 млн. Її ринкова вартість за результатами угоди може досягти $17 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Інвестори роблять ставку на те, що після завершення карантину люди будуть так само залучені у відеоігри і продажі продовжать рости. Тільки у квітні дохід Epic Games від Fortnite склав $400 млн — в цьому місяці на фоні пандемії користувачі провели в грі понад 3 млрд год. Віртуальний концерт Тревіса Скотта, який пройшов у грі, зібрав біля екранів понад 27 млн ​​осіб.

Близькі до операції джерела сказали, що раунд фінансування ще не завершений і деякі умови домовленості можуть змінитися. Представники Epic Games, T. Rowe Price Group, Baillie Gifford і KKR & Co. відмовилися від коментарів.

Epic Games була заснована Тімом Суіні в 1991 р. Ключовими проектами компанії зараз є гра Fortnite, движок Unreal Engine і цифровий магазин Epic Games Store.

40% акцій розробника належать китайському холдингу Tencent. Іншими міноритарними власниками Epic Games є Walt Disney Co., aXiomatic Gaming LLC і Endeavor Group Holdings Inc.

Нагадаємо, розробник найсучаснішого програмного забезпечення для симуляції персонажів фільмів і комп’ютерних ігор Ziva Dynamics залучив $7 млн. За прогнозами засновників стартапа, до 2025 р. індустрія відеоігор досягне $300 млрд продажів.

Investory News підготували ТОП-10 найбільших призових фондів в історії кіберспорту та дізналися, коли саме захоплення відеограми стало перетворюватися на професіональний вид спорту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram