Новини
10 Лютого 2022
495

Розмитнення євроблях: Пільговий період закінчився

Держава отримала понад 3 мільярди гривень

Період дії спрощеного митного оформлення та оподаткування вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією завершився 8 лютого 2022 року. Загалом було оформлено понад 88 тис. таких авто, до бюджету сплачено понад 3 млрд грн, йдеться у повідомленні Державної митної служби.

Зазначається, що спрощеннями можна було скористатися від 15 червня 2021 року: до 11 листопада 2021 — основний 180-денний період; до 8 лютого 2022 року — 270-денний період для учасників бойових дій, які перебували безпосередньо на території Операції Об’єднаних сил більш як 90 днів із дня набрання чинності законами.

Лідерами серед митниць за кількістю оформлених авто стали:

• Закарпатська митниця — 15 195 авто;

• Київська митниця — 11 084 авто;

• Одеська митниця — 10 471 авто;

• Івано-Франківська митниця — 6 027 авто;

• Чернівецька митниця — 5 636 авто.

Відповідно до законодавства, поліція може зупиняти нерозмитнені “євробляхи” і накладати на їх власників штрафи від 8,5 тис. грн, а також — передавати дані про ці авто до Держимтслужби.

Водночас митники стягуватимуть штрафи за перевищення термінів ввезення автомобілів (аж до 170 тис. грн). Після сплати штрафу авто можна буде вивезти за кордон або розмитнити його в Україні. Порушникам також загрожує накладення арешту на рахунки та майно.

Нагадаємо, міністерство цифрової трансформації запускає у застосунку “Дія” бета-тестування послуги належного користувача. Завдяки цьому стане можливим онлайн передати право керування автівкою іншій людині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram