Новини
14 Вересня 2021
661

Розкрита різниця в зарплаті співробітників Facebook

Як відомо, офіційна зарплата глави компанії Марка Цукерберга становить $1

Фото: Wikiedia|/Anthony Quintano

Американське видання Business Insider змогло проаналізувати розрив у зарплатах між рядовими співробітниками й топменеджментом компанії Facebook і дійшов висновку, що різниця становить приблизно $200 тис.

Видання проаналізувало тисячі заяв на робочу візу, щоб з’ясувати, скільки отримують працівники Facebook — від директорів до інженерів з обробки даних.

Офіційна зарплата глави компанії Марка Цукерберга становить $1, а його капітал оцінюється в $134 млрд. Після нього найбільш заможними членами Facebook є розробники та маркетологи.

Головний операційний директор компанії Шеріл Сандберг заробляє понад $330 тис. на рік. Технічний директор Майк Шрепфер — $360 тис. Менше за всіх у компанії отримують інженери з обробки даних — від $100 до $233 тис.

Рівень зарплати часто залежить від місця роботи співробітника. Наприклад, аналітик даних у Каліфорнії заробляє від $130 тис. до $150 тис. на рік, а в Техасі від $111 до $128 тис. Інженер-програміст з Нью-Йорка отримує $160 тис., а з того ж Техасу — $118 тис. на рік.

Інформація, зібрана Business Insider, не показує повну картину із зарплат. В наявній вибірці є багато ІТ-інженерів і фахівців з роботи з великими даними, але мало керівників. Крім того, не вважаються бонуси, що виплачуються понад оклад.

На цей момент статок Марка Цукерберга оцінюється у $135,2 млрд. За даними Forbes, з листопада 2020 року він почав продавати акції своєї компанії, на чому заробив $200 млн.

Як писали раніше Investory News, Facebook набирає команду для роботи над “метавсесвітом”, який об’єднає фізичну, доповнену (AR) і віртуальну (VR) реальності. Концепція “метавсесвіту” передбачає створення цифрових світів, в яких користувачі зможуть працювати, грати та спілкуватися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram