Новини
28 Жовтня 2019
1 086

Розкішна пропозиція: Власник Louis Vuitton хоче придбати Tiffany&Co за $14,5 мільярда

Американську компанію пропозиція не влаштувала, тому вона планує її відхилити

Власник французької групи Louis Vitton Moët Hennessy (LVMH), що займається продажем предметів розкоші, зацікавився американською ювелірною компанією Tiffany&Co і наразі проводить переговори з її власниками, повідомляє Reuters.

За інформацією The Wall Street Journal, LVMH запропонувала викупити американський бренд за $14,5 млрд, або по $120 за акцію.

“Пропозиція LVMH на 22% перевищує ціну акцій Tiffany&Co. На момент закриття 25 жовтня вони коштували $98,55 за штуку”, – пише видання.

За словами співрозмовника WSJ, LVMH доведеться заплатити ще більше, якщо вона хоче укласти угоду. “Tiffany & Co пропозиція не влаштувала, і компанія планує її відхилити”, – зазначає Financial Times з посиланням на джерела.

Щодо переговорів LVMH і Tiffany стало відомо напередодні. У ЗМІ зазначають, що завдяки такій угоді, LVMH могла б розширитися на ринку ювелірних виробів та збільшити свій вплив на ринку США. “Якщо угода відбудеться, вона стане найбільшою для LVMH після придбання Christian Dior у 2017 році. LVMH також належить ще один бренд люксових прикрас – Bulgari, який вона придбала у 2011 році за $5,2 млрд”, – йдеться у повідомленні.

“Через те, що ЗМІ розкрили несподіваний інтерес LVMH до ювелірного бренду, угода тепер може зірватися”, – зазначає FT, посилаючись на своїх співрозмовників.

У свою чергу Reuters повідомляє, що представники Tiffany відмовилися від коментарів. А LVMH відмовила Bloomberg і не відповіла Financial Times.

Як пише Bloomberg, вартість Tiffany наразі оцінюється в $12 млрд, а LVMH – у $215 млрд. “Ця угода дозволить французькому холдингу диверсифікувати активи. Наразі він отримує значний дохід від попиту на люксові товари у Китаї. Але бізнесу загрожує торговельна війна США і Китаю, а також протести в Гонконзі, – пише Bloomberg. – США – другий найбільший ринок для LVMH, і компанія хоче зміцнити свою присутність на ньому”.

За інформацією FT, ювелірний напрямок LVMH показує повільне зростання, у порівнянні з іншими підрозділами компанії.

“Акції Tiffany цього року подорожчали на 22%. При цьому стан компанії наразі невизначений: бізнесу заважає падіння інтересу до її продукції у туристів, долар, що зміцнів і торгова війна”, – зазначає видання. За даними на 27 жовтня, її капіталізація становить близько $11,9 млрд.

LVMH очолює найбагатша людина Європи Бернар Арно. Раніше Investory News писали, що в середині червня він також став третьою найбагатшою людиною у світі, чиї статки перевищили $100 млрд.

А вже через місяць у рейтингу найбагатших людей світу Forbes Real Time, який оновлюється онлайн протягом дня, власник холдингу LVMH, посів друге місце, яке до цього займав Білл Гейтс.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram