Новини
19 Грудня 2019
2 357

Розійшлися: Хмельницький та Іванов розділили активи

Quarter Partners управлятиме в UDP й аеропорту “Київ”, UFuture – залишиться їх мажоритарним акціонером

Українські бізнесмени Василь Хмельницький та Андрій Іванов вирішили розділити управління спільними інвестиційними проєктами, повідомляє прес-служба компанії UFuture.

Зокрема, інвестиціями в проєктах девелоперської компанії UDP і столичного аеропорту “Київ” ім. Сікорського управлятиме приватний фонд Quarter Partners Іванова, а Хмельницький у свою чергу через UFuture залишається мажоритарним акціонером цих компаній з правом вето.

“Контроль над дотриманням інтересів у всіх спільних бізнесах і соціальних проєктах з боку Хмельницького здійснює холдингова компанія UFuture, з боку Іванова – інвестиційний фонд Quarter Partners”, – йдеться у повідомленні.

“Ми знаходимося на завершальному етапі нового структурування та управління нашими інвестиціями. Сьогодні я концентрую зусилля на глобальних інноваційних та імпакт-проектах, які змінюють країну”, – зазначив Василь Хмельницький.

І додав, що до таких проєктів належать UNIT.City в Києві та Харкові, “Біофарма”, індустріальний парк “Біла Церква” та Київський міжнародний економічний форум.

“Я заснував Quarter Partners як інвестиційний фонд нового зразка, що поєднує портфельні та венчурні проєкти. Крім управління чинними проєктами, наша команда вже займається пошуком і розвитком перспективних нових бізнесів, у тому числі стартапів”, – зазначив Андрій Іванов.

І уточнив, що фокус – на проєктах у сфері IT, здатних масштабуватися та доповнювати один одного. “А ключові інвестиції будуть в Україні, бо тут працює багато сильних команд, здатних розробляти якісні продукти для споживачів по всьому світу”, – наголосив він.

Що стосується структури управління аеропортом “Київ” ім. Сікорського та програми його розвитку, то вони не зазнають змін. “У свою чергу, UDP має намір значно активізувати профільну діяльність. Зокрема, компанія змінила структуру управління та найближчим часом оголосить про декілька нових проєктів”, – йдеться у повідомленні.

Президентом UDP призначений Сергій Богославський, який понад 15 років працює на ринку нерухомості України. При цьому колишній гендиректор компанії Віталій Мельник продовжить опікуватися розвитком інноваційних парків в Україні на посаді віцепрезидента UDP.

Раніше Investory News писали, що інвестиційні компанії UFuture, що належить українському бізнесменові Василю Хмельницькому, та InSoft Partners – засновник Віталій Горовий, створили спільну компанію InSoft Software, яка буде спеціалізуватися на IT-аутсорсингу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram