Новини
19 Березня 2022
661

Російські кінотеатри втратили 50% виторгу з початку березня

99% аудиторії кінотеатрів приходять у кіно дивитись новинки іноземного контенту, але він знятий з прокату

Відвідуваність кінотеатрів у росії у березні скоротилося більш ніж удвічі в період із 10 до 13 березня. На цей час деякі зарубіжні фільми ще демонструються в росії, наприклад, “Анчартед: На картах не значиться” (Sony Pictures), пише Inc.

Об’єднані кіномережі “Сінема парк” та “Формула кіно” прогнозують, що виторг впаде вп’ятеро. Кількість сеансів скоротилася на 8% до показника минулого тижня.

Російський контент становив лише 20% у виторгу мережі. Іноземний контент від Warner Bros., Walt Disney і Sony знято з прокату в росії за рішенням самих голлівудських студій, у зв’язку з цим найочікуваніші прем’єри березня не будуть показані в кінотеатрах. На екрани не вийдуть “Бетмен”, “Я червонію” та “Морбіус”.

Експерти не вірять, що повторний прокат російських фільмів допоможе галузі відшкодувати втрату. 99% аудиторії кінотеатрів приходять у кіно дивитись великі новинки.

Держава ж навряд чи компенсуватиме всі доходи кінотеатрів, пише видання. “Той рівень субсидій, який очікується, при оптимістичному варіанті лише відстрочить крах, врятує повернення голлівудських блокбастерів”.

Тим часом американський сервіс доставки продуктів Buyk, заснований росіянами, подав заявку про банкрутство. Причина — нездатність інвесторів забезпечити фінансування.

Нагадаємо, обсяг російських активів, заморожених банками та іншими фінансовими установами в Нідерландах, становило €200 млн. Більшість зв’язків із росією у Нідерландах здійснюється через трастові компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram