Новини
18 Листопада 2020
984

Російська влада Криму виставила на аукціон винзавод “Массандра”

Початкова ціна лота — понад $69 мільйонів

Міністерство майнових і земельних відносин в анексованому Росією Криму виставило на аукціон 100% акцій АТ “Виробничо-аграрне об’єднання “Масандра” (найстаріший та найбільший винзавод Криму) з початковою ціною 5,3 млрд руб. (понад $69 млн). Оголошення про торги опубліковано на сайті російського оператора електронних торгів.

Зараз 100% акцій заводу належить так званому “Міністерству майнових і земельних відносин Криму”.

Крок аукціону становить 26,5 млн руб. (0,5% початкової ціни продажу). Аукціон призначений на 14 грудня. Заявки на участь в торгах приймаються до 18:00 8 грудня.

“Масандра” — одна з найстаріших виноробних компаній Криму, заснована в кінці XIX ст. В об’єднання входять понад 10 винзаводів. Підприємство перебувало в державній власності України, після анексії Криму було передано в користування управлінню справами президента Росії.

Нагадаємо, з 2021 р. в Україні, згідно із зобов’язаннями щодо обнулення імпортних мит на низку товарів протягом семирічного періоду після укладення економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом, буде введено нульове мито на ввезення вина з ЄС.

Як писали раніше Investory News, в Європі погреби будуть украй заповнені непотрібним вином. Через велику кількість непроданого вина деякі постачальники позбавляються від надлишків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram