Новини
23 Грудня 2019
1 038

Roche уклала угоду на $1,15 мільярда з дослідницьким центром генної терапії Sarepta

Компанія прагне отримати право розпочати лікування м’язової дистрофії Дюшенна за межами США

Roche уклала ліцензійну угоду на суму $1,15 млрд з Sarepta Therapeutics, щоб отримати право на запуск і комерціалізацію дослідницького центру генної терапії Sarepta для лікування м’язової дистрофії Дюшенна (МДД) за межами США, повідомляє Reuters.

“Roche внесе авансовий платіж в розмірі $750 млн готівкою і $400 млн у вигляді власного капіталу при закритті дослідницької генної терапії мікродістрофіна Sarepta SRP-9001, яка в даний час знаходиться в клінічній розробці”, — йдеться в заяві швейцарського виробника ліків.

Крім того, Sarepta має право отримати до $1,7 млрд у вигляді нормативних і продажних віх, а також роялті на чисті продажі, уточнює агенція з посиланням на заяву компанії. Угода, як очікується, буде закрита в першому кварталі 2020 р.

Sarepta буде і надалі відповідати за клінічну розробку і виробництво SRP-9001, одночасно розділяючи глобальні витрати на клінічну розробку з Roche.

МДД — це рідкісне дегенеративне нервово-м’язове захворювання, яке вражає приблизно одного з 3,5-5 тисяч новонароджених в усьому світі та викликає важку прогресуючу втрату м’язів і передчасну смерть.

Раніше в цьому місяці Sarepta отримав схвалення США на інші ліки проти МДД — Vyondys 53.

Як писали раніше Investory News, Roche виграв дозвіл Британського агентства з конкуренції та ринків на заплановане поглинання компанії з генної терапії Spark Therapeutics в розмірі $4,3 млрд. Компанія прагне закріпитися на ринку генної терапії.

Нагадаємо, французький фармацевтичний гігант Sanofi заявив, що погодився купити біотехнологічну компанію Synthorx за готівкову угоду на суму близько $2,5 млрд. Угода дасть можливість розширити свою діяльність у розробці нових препаратів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram