Новини
16 Грудня 2019
818

Roche планує придбати Spark Therapeutics за $4,3 мільярда

Компанія прагне закріпитися на ринку генної терапії

Швейцарський виробник ліків Roche виграв дозвіл Британського агентства з конкуренції та ринків на заплановане поглинання компанії з генної терапії Spark Therapeutics в розмірі $4,3 млрд, повідомляє Reuters.

Roche хоче купити Spark в США, щоб закріпитися в генній терапії, а також поповнити свій портфель препаратів проти гемофілії A, де в Базельській компанії вже є лікування Hemlibra, яке повинно перевищити продаж у $1 млрд в цьому році.

Антимонопольні органи ретельно вивчали угоду, щоб гарантувати, що комбінація генної терапії Roche на прибутковому ринку рідкісних захворювань не дасть їй несправедливої ​​переваги перед конкурентами.

“Британське агентство з конкуренції та ринків виявив, що Spark — не єдиний постачальник, який розробляє метод генної терапії, і що його продукти в даний час не мають будь-яких конкретних клінічних або комерційних переваг в порівнянні з тими, які розробляються іншими постачальниками”, — відзначили в агентстві.

Тому Британське агентство з’ясувало, що угода між Roche та Spark не зробить негативного впливу на конкуренцію.

Огляд конкурсу затягнувся на місяці з моменту оголошення про угоду в лютому, через затримки виконавчого директора Roche Северина Швана навіть застала ця новина зненацька, оскільки він думав, що угода знову затягнеться.

Нагадаємо, французький фармацевтичний гігант Sanofi заявив, що погодився купити біотехнологічну компанію Synthorx за готівкову угоду на суму близько $2,5 млрд. Угода дасть можливість розширити свою діяльність у розробці нових препаратів.

Також, німецький виробник ліків та споживчих товарів медичного призначення Stada Group купує фармацевтичний бізнес української компанії Biopharma.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram