Новини
17 Червня 2020
1 101

Робопес Spot від Boston Dynamics надійшов у продаж за $74 500

Поки тільки для компаній у Сполучених шатах

Boston Dynamics відкрила продаж робопса Spot для всіх компаній у США. Клієнти з інших країн можуть зв’язатися з відділом продажів, щоб дізнатися про можливість оренди, повідомляє The Verge.

Робот коштує $74,5 тис. — приблизно стільки ж коштує, наприклад, Tesla Model S у базовій комплектації.

Компанія пропонує використовувати робопса для автоматичного збору даних, перевезення вантажів, огляду небезпечної місцевості та інших завдань. Spot відразу готовий до роботи, а завдяки гнучкому API його можна налаштовувати для різних додатків.

Spot здатний розвивати швидкість до 5,76 км/год і пропрацює від одного заряду близько півтори години. У просторі робот орієнтується завдяки системі стереокамер, також він здатний підіймати вантажі до 14 кг і працювати при температурі від -20 ℃ до 45 ℃.

Додатково компанія пропонує купити запасний акумулятор, лідар та інше обладнання, а також підписку на річне преміум-обслуговування за $15 тис.

Boston Dynamics відкрила прийом заявок на робособак Spot у вересні 2019 р. Як пише видання, компанія здавала робота в оренду підприємствам.

А от штучний інтелект може тепер допомагати ізраїльським рятувальникам на пляжі Пальмахім вже в цьому сезоні. Sightbit використовує ШІ, щоб попереджати рятувальників про небезпечні ситуації на узбережжі.

Нагадаємо, AgroScout, який дозволяє фермерам швидко оцінювати стан сільськогосподарських культур, залучив $3 млн. Стартап використовує машинний зір, щоб аналізувати дані зйомки з дронів. Штучний інтелект виявляє, ідентифікує та відстежує захворювання рослин.

Раніше Investory News писали, як роботи та гаджети допомагають у боротьбі з коронавірусом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram