Новини
11 Серпня 2021
721

Robinhood придбав за $140 мільйонів платформу спілкування інвесторів

Вона допомагає інвесторам ставити запитання керівництву компаній та голосувати через довірених осіб

Американський онлайн-брокер Robinhood купив за $140 млн платформу для спілкування роздрібних інвесторів з компаніями, повідомляє Bloomberg.

Купівля Say Technologies дасть Robinhood доступ до платформи для спілкування з керівництвом компаній.

Сервіс допомагає роздрібним інвесторам ставити запитання компаніям, чиї акції вони купують. Як TechCrunch, у них вже є можливість брати участь у щоквартальних дзвінках, але платформа дає більше можливостей.

Також сервіс допомагає голосувати на зборах акціонерів за допомогою довірених осіб, а компаніям дає можливість відповідати на питання інвесторів.

У Robinhood зазначили, що в обох сервісів однакова місія — допомогти приватним інвесторам отримати доступ до фінансового ринку.

Як зазначає Bloomberg, зазвичай голоси дрібних інвесторів не мають великої ваги, а голосують з них мало хто. А от, наприклад, в липні 2021 року Lucid Motors вийшла на біржу шляхом злиття зі спеціальною компанією Churchill Capital Corp IV. Щоб угода відбулася, потрібно було схвалення інвесторів — і компанії довелося звернутися до них в соцмережах і через Reddit.

Нагадаємо, під час IPO Robinhood отримав оцінку у $32 млрд. Компанія та її акціонери продали у загальному 55 млн акцій за ціною у $38 за штуку та залучили близько $2,1 млрд.

Керуючий партнер інвестиційного офісу Founders League в групі компаній The Owners Єлена Гареєва та інвестиційний банкір у сфері інвест-фінансів в Ізраїлі та Америці Грег Зігман роповіли Investory News про найпопулярніші джерела фінансування стартапів і чому їх потрібно правильно обирати. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram