Новини
25 Квітня 2019
827

Rivian отримав від Ford $500 млн на нові електромобілі

Ford Motor інвестує $500 млн у стартап Rivian для запуску нової електричної автівки у 2020-му


Потенційний конкурент, американський стартап Rivian почне виробництво пікапа Rivian R1T і спортивного позашляховика R1S до кінця наступного року, йдеться в прес-релізі компанії.

Обидві машини будуть працювати від акумуляторних батарей. У Rivian вважають, що купувати електромобілі будуть клієнти, які цінують розкіш і високі технології. Гігант онлайн-ритейлу Amazon в лютому вклав $700 млн в стартап.

Rivian назвала Ford «давнім прихильником транспортних засобів з нульовим рівнем викидів». Експерти вважають, що завдяки партнерству з перспективним стартапом Ford хоче посилити свої позиції на ринку. Акції компанії впали майже на 9% з моменту призначення Джима Хакетт на пост головного виконавчого директора два роки тому.

Прибуток автовиробника скоротився у 2018 році більш ніж на 50%. Аналітики називають Rivian новим суперником Tesla, яка залишається лідером на ринку електромобілів в США. Минулого року компанія Ілона Маска продала 245 тис. машин.

У Rivian сподіваються, що пікап буде конкурувати з моделлю Tesla X, а позашляховик — з електричними моделями Land Rover і Porsche.
При повній зарядці пікап Rivian R1T зможе проїхати майже 644 км, повідомили в компанії.

Водночас новий кросовер Tesla Model Y без підзарядки проїжджає 480 км. Ціни на електромобілі Rivian стартують з $68 тис.
Раніше в Rivian інвестували $500 млн японський конгломерат, відомий своїм шинним підрозділом, Sumitomo, а також саудівська промислова група Abdul Latif Jameel.

Наразі угоду стартапу з Ford повинні затвердити регулятори. Компанії відмовилися повідомити, скільки акцій Ford придбає в Rivian. Очікується, що президент з глобальних операцій Ford Джо Хінрікс увійде до складу ради директорів Rivian.

Стало відомо, що Tesla випустить модернізовані версії Model S і Model X, а також Tesla запускає безпілотне таксі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram