Новини
27 Листопада 2019
773

Rio Tinto Group інвестує $4 мільярди у нові проєкти з видобутку залізної руди

Компанія планує до 2020 року збільшити її постачання до 360 млн тонн на рік

Одна із трьох найбільших гірничодобувних компаній світу – Rio Tinto Group, збільшила інвестиції на нові проєкти у сфері видобутку залізної руди в Австралії до $4 млрд, повідомляє Интерфакс.

Зазначається, що компанія інвестує $749 млн у введення в експлуатацію другої фази проєкту Western Turner Syncline, починаючи з 2021 року.

“Це дозволить підтримувати виробничу потужність операцій з видобутку залізної руди в регіоні Пілбара у Західній Австралії”, – пояснили у компанії.

І додали, що попит на залізну руду підтримується за рахунок інфраструктурних проєктів у Китаї, запущених цього року. “А також будівництва об’єктів нерухомості, що вже триває. На даний момент ми задоволені рівнем попиту”, – зазначив Кріс Солсбері, головний виконавчий директор бізнесу Rio Tinto з видобутку залізної руди в телефонному інтерв’ю Bloomberg.

Окрім Rio Tinto розмір інвестицій в проєкти з видобутку залізної руди збільшують й конкуренти компанії. Так, BHP Group інвестує близько $3 млрд у проєкт South Flank, водночас Fortescue Metals Group Ltd. вкладе понад $3 млрд у два проєкти.

У компанії прогнозують, що постачання залізної руди збільшиться на 5% у 2020 році. Крім того, Rio Tinto має намір добитися довгострокового цільового показника у 360 млн тонн на рік до 2020 року.

На сьогодні на залізну руду припадає близько 43% виторгу компанії.

Нагадаємо, у вересні компанія Apple заявила, що інвестує $10 млн для спільного підприємства Alcoa й алюмінієвого бізнесу Rio Tinto з розробки процесу плавки алюмінію без вмісту вуглецю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram