Новини
25 Листопада 2019
2 523

Ринок комп’ютерних ігор зріс до майже $150 мільярдів

Китай зберіг свої позиції в якості найбільшого ігрового ринку у світі

У 2019 р. світовий ігровий ринок зросте до $148,8 млрд. Про це йдеться у звіті про ігрову індустрію у світі та в окремих регіонах Global Games Market Report аналітичної компанії Newzoo.

Сегмент консольних ігор уповільнює зростання, тому що користувачі чекають виходу нових пристроїв. За даними звіту, в першій половині цього року Sony і Microsoft офіційно підтвердили вихід нових консолей.

Всупереч тому, що з 2018 р. очікуваний дохід від продажу ігор в усьому світі зріс на 7,2%, він трохи нижче попереднього прогнозу в $152,1 млрд (на 9,6%).

“Перегляд є результатом нашого безперервного аналізу фінансових результатів за перше півріччя більш ніж 100 публічних компаній, аналітики додатків і ключових подій на ринку з початку року”, — йдеться у звіті.

Одним із основних чинників, що сприяють цьому перегляду, є уповільнення витрат на сегмент ігрових приставок. За оцінками компанії, сегмент ринку консольних ігор досягне $45,3 млрд у цьому році (+7,3% в річному обчисленні) — в порівнянні з попередньою оцінкою в $47,9 млрд.

Також в Newzoo внесли невеликі корегування в дохід від ПК і мобільних ігор. Так, ринок ігор для ПК виросте до $35,3 млрд доларів (+2,8% в річному обчисленні), а ринок мобільних ігор — до $68,2 млрд (+9,7%).

До 2022 р. ринок зросте ще далі до $189,6 млрд. При цьому на мобільні та консольні ігри припадатиме 80% від виручки.

“Заглядаючи в майбутнє, ми твердо віримо, що ринок ігор знаходиться в хорошому стані та знаходиться на шляху до подальшого зростання. Ключовим висновком для першого півріччя 2019 р. є те, що ринок повертається у свій нормальний стан після унікально сильного 2018 р.”, — зазначили аналітики.

Китай зберіг свої позиції в якості найбільшого ігрового ринку у світі у 2019 р. Беручи до уваги регіони, був переглянутий прогноз консольної виручки 2019 р. для Північної Америки в бік зниження з $20 млрд до $19 млрд.

У Західній Європі у 2019 р. з $15,6 млрд до $14,5 млрд. “Скорочення витрат на консольні ігри в Японії менше, ніж на західних ринках”, — стверджують у Newzoo.

Як уже згадувалося, світовий ринок мобільних ігор виросте на 9,7% до $68,2 млрд у 2019 р., що становить 46% світового ринку ігор. Він виросте на 11,2% до $93,6 млрд до 2022 р.

Витрати на мобільні ігри в таких країнах, як Японія, Південна Корея та Північна Америка, досягли свого піку, та ці ринки становлять одні з найвищих середніх витрат на одного гравця у всіх сегментах.

Таким чином, більша частина зростання доходів буде припадати на ринки, що розвиваються, такі як Близький Схід, Латинська Америка, Індія та Південно-Східна Азія, де розширення доступу до мобільного Інтернету і доступним смартфонам веде до збільшення числа мобільних гравців.

Нагадаємо, ірландська компанія Flutter Entertainment, яка володіє гральними брендами Paddy Power і Betfair, купила канадську The Stars Group за $6 млрд. Разом вони будуть розвивати гральний бізнес, який постраждав через прискіпливу увагу регуляторів і високих податків.

Як відомо, Три найбільших державних мобільних оператора Китаю — China Unicom, China Telecom і China Mobile одночасно офіційно почали надавати мобільний інтернет п’ятого покоління в найбільших містах країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram