Новини
27 Серпня 2020
1 699

Ринок Instagram в Україні за 2020 рік: Топ-блогери, фоловери та мова

Серед україномовних блогерів — 79% живуть в Україні

Сервіс для пошуку та перевірки блогерів в Instagram trendHERO опублікував дослідження ринку Instagram-інфлуенсерів в Україні у 2020 р. Компанія проаналізувала 824 тис. Instagram-блогерів, у яких понад 1000 передплатників, з яких 216 тис. — пишуть українською, пише AIN.UA.

Тобто, україномовних блогерів майже в чотири рази менше. “Таку різницю легко пояснити двома факторами: деяка частина населення продовжує розмовляти російською + можна просувати контент на весь СНД. Якщо блогер постить рецепти, наприклад, то йому потенційно вигідно постити рецепти російською, щоб його читали й у Харкові, й в Мінську, й в Санкт-Петербурзі. Є окремий “жанр” акаунтів — еротика. Практично всі акаунти цього жанру не розраховані навіть на читачів з СНД “, — зазначають аналітики.

Але з іншого боку український може бути фішкою: не просто рецепти, а рецепти українською, чи не уроки з фотографії, а уроки фотографії українською.

Якщо ж писати англійською, то сегмент швидше буде європейський або американський.

Згідно з дослідженням, серед блогерів, які пишуть українською, 79% живуть в Україні. Якби складали портрети блогерів України, то найчастіший варіант був би “Жінка з Києва, яка пише російською”.


Також, блогерів можна умовно розділити на категорії за розміром бази фоловерів (передплатників):

• Наноінфлюенсери — 1-10 тис.

• Мікроінфлюенсери — 10-100 тис.

• Макроінфлюенсери — 100 тис. — 1 млн.

• Мільйонники — 1 млн і більше.

Основний робочий сегмент — це мікроінфлюенсери (10-100 тис.).

В середньому акаунти з 1-2 тисячами фоловерів в Україні мають Engagement rate 8,9%, а мільйонники — 3,4%.

Engagement Rate допомагає з першого погляду зрозуміти, скільки в середньому у блогера лайків і коментарів, а також наскільки жива аудиторія. Хоча його теж відносно легко можна накрутити.

Як висновок, українські блогери-мільйонники — це:

• 38% — гівеевейники (giveaway). Конкурс з особливою механікою. Найчастіше він звучить так: “Підпишись на всіх, на кого я підписана, та виграй айфон або один зі ста дрібніших призів”.

• 32% — знаменитості. Їх показують по TV. Сюди потрапили Настя Каменських, Леся Микитюк, Олена Зеленська, Маша Єфросиніна.

• 7,04% — бренди: “Квартал 95”, “1 + 1”, “Світське життя”.

• 5,63% — еротика: красива дівчинка у вузькому одязі чи купальнику.

• 5,63% — тематичні блоги психологів, лікарів, кухарів, яких не крутять постійно по TV. Наприклад, доктор Комаровський потрапив e розділ знаменитостей, а не тематичних.

В розділ “Інші” потрапили тік-токери, ютубери, бізнесмени та вайнери.

Нагадаємо, Facebook оголосила про запуск на базі Instagram нового формату “історій” під назвою Reels. Користувачі можуть записувати 15-секундні відео й редагувати їх за допомогою ефектів, звуків та інших інструментів.

Як писали раніше Investory News, Instagram вирішила підкупити блогерів-мільйонників із китайського додатка TikTok. За перехід на свою нову платформу Reels, де також можна буде розміщати короткі відео, соцмережа запропонувала деяким з них “сотні тисяч доларів”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram