Новини
27 Березня 2023
1 189

Ринкова вартість Twitter обвалилася вдвічі під керівництвом Маска

Зараз компанія коштує $20 мільярдів

Згідно з електронним листом, опублікованим ресурсами The Information і The New York Times, Ілон Маск оцінює Twitter приблизно в $20 млрд. При купівлі компанії восени минулого року він заплатив $44 млрд. Таким чином, приблизно за пів року під керівництвом Маска вартість Twitter впала більш ніж удвічі, пише Engadget.

Ілон Маск поділився цією оцінкою у службовій записці, яку він розіслав співробітникам Twitter у п’ятницю, оголосивши про нову програму винагороди акціями. Власник повідомив персонал Twitter, що сервіс все ще знаходиться в хиткому фінансовому становищі. Він додав, що в якийсь момент у компанії залишалося грошей лише на чотири місяці.

Однак Маск бачить райдужні перспективи — “чіткий, але важкий шлях” до оцінки в $250 млрд. Цей гіпотетичний результат зробить нинішні акції компанії в 10 разів дорожчими в майбутньому. Маск сказав, що Twitter дозволить співробітникам продавати акції кожні шість місяців, як і в SpaceX.

Програма дасть співробітникам “ліквідні акції”, одночасно захистивши їх від “цінового хаосу”, пов’язаного з акціями компанії, що публічно торгується.

Нинішня оцінка в $20 млрд, ймовірно, відображає труднощі, з якими зіткнулася Twitter внаслідок не завжди обдуманих рішень Маска. На початку 2023 року щоденний дохід компанії скоротився на 40%, якщо порівняти з минулим роком внаслідок призупинення рекламних витрат 500 провідними партнерами. Багато хто з цих компаній пішов після скандального перезапуску Twitter Blue, коли “перевірені” тролі зловживали наданими можливостями, видаючи себе за відомих людей чи бренди. На початку лютого в США було лише близько 180 тис. передплатників Twitter Blue. Це говорить про те, що сервіс і близько не компенсує фінансового спаду, який Twitter пережив після покупки Маском.

Раніше Investory News писали, що Twitter може повторити долю LiveJournal та Tumblr.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram